23-07-2016, 06:51 PM
ПРОСВЕТАР Пише:Они су или загрижени КРИМОКАТОЛИЦИ или КОМУЊАРЕВелики део Француза је одавно напустио римокатолицизам, још од француске револуције.
Занимљиво да атентат у Ницеу је подударао са врхунцем те револуције у којој су краљ и краљица Француске погубљени и након тога је много цркава и католика настрадало.
Савремена Француска, то јест њихова елита и интелектуалци, познати филозофи, управо су потомци те револуције и илуминизма.
Самарџићу,
негде сам прочитао писмо које је упутио Кардељ Лоли Рибару августом 1942. којем је словенац причао о везама са италијанским комунистима и притом да су преко њих успоставили везу такође са француским. У том писму пише:
"Сазнали смо да француски комунисти чине пропаганду за Дражу Михаиловића. Написао сам једно писмо којем сам детаљно објаснио наш став о Дражи Михаиловићу и његовој улози и молио сам Италијане да предају таква објашњења француским комунистима (...) Предложио сам и Италијанима и Французима да отворено нападну Дражу" и потом у својем жаргону назива Дражу "шарлатаном" и "највећу мистификацију овог рата".