26-07-2016, 10:05 PM
Самарџићу,
добио сам одговор од IWM. Питао сам у вези једне слике, коју бих објавио у књизи.
кажу да за ту слику можда још постоје ауторска права, и да ће можда морати да наплате хонорар за комерцијално објављивање.
Јављам кад стигне коначна цена.
Верујем да су и вама одговорили слично кад су вам тражили веће паре за комерцијално објављивање - над том сликом су вероватно још постојала ауторска права.
добио сам одговор од IWM. Питао сам у вези једне слике, коју бих објавио у књизи.
Цитат:Thank you for your form.Укратко,
The image itself is marked as private copyright and we will need to enquire with the photo curator the status of this image first before we can license this to you.
Additionally, the journal use that you have specified would fall under a commercial license and there may be a commercial fee charged for this depending on the copyright status of the image.
I will be in touch when I have more information from the curators.
кажу да за ту слику можда још постоје ауторска права, и да ће можда морати да наплате хонорар за комерцијално објављивање.
Јављам кад стигне коначна цена.
Верујем да су и вама одговорили слично кад су вам тражили веће паре за комерцијално објављивање - над том сликом су вероватно још постојала ауторска права.