17-08-2016, 07:16 AM
(15-08-2016, 07:35 PM)Mekenzi Пише: Mi smo sada ostali ođe zbunjeni i zatečeni Boškom srbinom,
Pa nam treba pomoć gosn. Prosvetara i da nam on rastumači:
Koliko u životu može čo'ek da sklopi pravoslavnih crkvenih brakova?
Kako razveden čo'ek i razvedena žena mogu sklapati crkvene brak, ako još imaju đece iz prvog?
А нами јопет није јасно одкуд та занимација за приватни живот другог Православног Србина кад своју радозналост свако може да задовољи ако се распита код свог Духовника (ако га има) или код чика Гугла ђе све има.
А ако те број бракова у Православних баш толико занима погледај рецимо "Четири женидбе Цара Ромејскога Лава Мудрог", каш'ће ти се само!
Ми Православни нисмо кримокатолици па да се разводимо "на италијански начин" к'о што је то радио Марчело Мастројани у истоименом филму!
Паметном доста!
ПС
А што се тиче онога "Mi smo...zatečeni", ми видимо да може да од НЕДОВРШЕНОГ ХРВАТА може временом да се постане и ДОВРШЕНИ такозвани "хрват" ако се дуго користи хрватско писмо у народу познатије као
U S T A Š I C A,
јер у Срба "бити затечен" има врло јасно значење па нами није јасно како си ти могао да будеш "затечен" чињеницом да се Бошко оженио.
300 чуда у Новосрба данас!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!