18-08-2016, 08:18 AM
(17-08-2016, 05:34 PM)Милослав Самарџић Пише:(17-08-2016, 04:27 PM)Романија Пише: Мислим да је највећи проблем с тим имао Петар Самарџић, сви су му то замјерали. Чини ми се да је из читаве ове заврзламе као побједник изашла комунистичка пропаганда. На примјер онај Звонков друг је још у љето 41 замјерао Звонку што је отишао код капиталиста на Равну Гору, иако до тада није био комуниста, што говори о јачини њихове пропаганде. А упоредите њега са, на примјер, Бошком Тодоровићем. А било је много таквих као Бошко и 1942. Тако да је очигледно шта је ту заказало - четничка пропаганда.Мислим да је други проблем: Официри се спремају за борбу против спољних непријатеља и тешко ступају у грађански рат. Зато је Дража хтео да ангажује жандармерију лета 1941, али су то осујетили Недић и Љотић (''Лако ћемо са комунистима, највећи непријатељи су енглески плаћеници на Равној Гори'').
Па претпостављам да би она ратовала само у Н.Србији,тако да би се десило оно што се стварно и десило, комунисти се повукли у Босну и ЦГ и тамо наставили свој рад.