11-09-2016, 07:46 PM
(11-09-2016, 02:42 PM)мунгос Пише: Andrejevic
Извини, али морам.
Шта мислиш још да је било Теслино оружје, па једно поставити у Загребу а друго у Београду?
Не би нам зли Немци ништа могли, а?
Штета једино што га нијесу скењали 1924.
Izvini ,ali i ja moram.
Po tvojoj logici,šteta je što vojvoda Stepa nije poginuo na Ceru,šteta je što vojvoda Mišić nije bio streljan još kada je prvi put bio penzionisan,šteta je što vojvodu Bojovića nisu partizani,komunisti, pretukli još 1905. pa da je tada preminuo,šteta je što vojvoda Putnik nije još 1907 preminuo ,šteta je što Srbija danas postoji,po tvojoj logici,tako bi trebale stvari da stoje.
A ja sam govorio stvari koje bi se relativno i desile,Mala Antanta bi reagovala da je 1938. Hitler pokušao da uništi Čehoslovačku,a Mala Antanta bi povukla Francusku i Veliku Britaniju,a da je kralj preživeo 1934.,Jugoslavija bi ,pored Francuske sa ministrom Bartuom,bila jedan od oštrih protivnika nacizma,a što se tiče italijanske vojske,ona je bila relativno slaba,slična jugoslovenskoj kraljevskoj vojsci,i protiv njih bi bio dovoljan samo 1 bataljon i to starih tenkova FT 17,a moderniji M28,Škode SID,bi se čuvale za Nemačku,jer su oni koristili pancirnu municiju,a verovatno bi Kraljevina Jugoslavija kroz par godina dobila još 1 bataljon M28 (oko 60 tenkova),normalno,to je ona priča , ŠTA BI BILO,KAD BI BILO,ali velike su šanse da bi se tako odigrale stvari.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић