23-09-2016, 06:47 PM
(23-09-2016, 06:13 PM)ЛукаЛоко Пише:(08-09-2016, 11:09 AM)Громовник Пише:(16-08-2016, 03:20 PM)ЛукаЛоко Пише: Моји утисак је да неки мисле да је Србија могла освојити Сплит, Загреб и можда и Беч али је све зајебао Слоба јер је био комуњара.
Међутим, ја мислим да није то тако.
По односу снага на почетку рата, то јест ономе чиме смо ми располагали, а они нису, било је логично да се оствари неки од наведених циљева. Слањем тенкова без подршке у сред насељеног места које се брани, као што је био случај са Вуковаром, и губљењем за нас скупоцене технике на такав и сличан начин, опет логично, није ништа могло ништа да се постигне...
И даље понављам да по мени поента није на војном него на политичком плану.
Немачка и још неке западне земље су тада већ подржавале Хрвате, тако да не би никада допустиле да Срби добију и један делић хрватске (авнојевске) територије.
Подржавам 99%
Треба имати на уму да су се 90-их све сложене државе источне Европе распале по унутрашњим границама. Чешка-Словачка и СССР. Да је у готово свим државама које су настале распадом СССРа, остало да живи 20-30% Руса и да тада није било никакве побуне. Тада су неке републике СССРа отцијепљене од Русије и међународно признате, мада то нису ни тражиле (Бјелорусија, Казахстан...)