30-09-2016, 11:50 AM
(29-09-2016, 08:39 PM)Chicot Пише: Па још наводиш две дивизије које су дошле на распуст (опоравак) и тренинг привремено на Балкан. Као да су оне ту "са задатком". Читаш ли ти шта постављаш?
Броје се дивизије које су послате на Балкан-Медитеран да би испуњавале унапред одређене задатке, а не оне које су на одсуству или у пролазу. Сателитске формације су бројане одвојено, јер су ионако имале "вредност" само у убијању цивила и у административним дужностима.
Да упростимо питање око кога се вртимо:
операција ”Цепелин” је трајала од фебруара до почетка јула 1944.
https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_...tion_plan)
Које јединице су у том периоду доведене у Југославију? (може и на одмор).
Које јединице су после тога периода повучене из Југославије и одведене на места где јесу извршени десанти?
Ја нисам успео да нађем ниједну.
Изволи покажи ми макар једну.
Наравно да су 1. оклопна и Нордланд дивизија послате на Балкан како би се одмориле и попуниле. И пола Француске пре Дана Д је било попуњено таквим јединицама. На тај начин су имали снаге у резерви за искрцавање, а то што су повучене после одмора и нису замењене другим јасно наводи да после тога нису сматрали да су у опасности.
(29-09-2016, 11:09 PM)Kratka Forma Пише: To su drage kolege teme, g. Vatra je bezbnadežan prilično da ga se poziva da se urazumi i uozbilji ali Vi g. Chicot mi delujete ozbiljan čovek..Хвала ти што ме ниси похвалио, много бих се забринуо.