01-10-2016, 08:54 PM
(30-09-2016, 11:11 PM)Kratka Forma Пише: Gospodine Chicot,Наравно да није у питању завера (понајмање "највећа свих времена"). Блечли нема никакве везе, нити је на било који начин одређивао односе и политику према Совјетима.
kada pričamo o Blerčliju, neznam šta je veća suština od toga što sam ja napisao - da je to najveća zavera svih vremena, u celoj ljudskoj istoriji! Englezi znaju presudne informacieje ali ne pomažu SSSR u presudnom momentu rata. Šta tu ima dalje i bolje da se priča na ovu temu?
(30-09-2016, 11:11 PM)Kratka Forma Пише: Samo ste napravili dve greške ovde - Barbarosa je bila dosta pre razbijanja šifara u Blečliju i ta obaveštajna saradnja Engleza i Rusa pre Blečlija je skroz druga tema i dimenzija. Kažete zašto je "Čerčil hranio Staljina informacijama" - upravo je poenta da nije!Није грешка. Кључеви луфтвафеа су разбијени још 1940 и знало се скоро у дан датум почетка операције. Понављам, Черчил је Стаљину слао упозорења пред инвазију, али Стаљин је то игнорисао - као што је игнорисао и бројне и прецизне извештаје о томе од сопствених агената. Наравно, разлог је дубока параноидност, био је убеђен да је по среди британска подвала (како би се овај окренуо против Хитлера).
Shvatate li vi ljudi da je Hitler za dlaku mogao da dobije rat? Da nije bilo Bila Tat-a, Tomija Flauersa i Džona Kernkrosa.. piši propalo. I Staljina naravno (a ko mu je komandovao iz senke ne znam, ako uopšte jeste)
Пошто није успео до јесени да порази Стаљина, Хитлер је изгубио сваку могућност да добије рат. Допринос комунистичких шпијуна је у том смислу никакав. Стаљина су интересовале информације политичког карактера, како би подешавао своје држање према Савезницима. Захваљујући тим документима, увек је био корак испред њих.
(30-09-2016, 11:11 PM)Kratka Forma Пише: Neću ja više da gnjavim ako ne dozvoljavate i predlažete drugu temu, Vi ste administrator i to poštujem.Ова тема није место за развијање теорија завере "свет против Руса", нити за приче о "владарима из сенке". Тако да најљубазније молим да се прекине са тим.