06-10-2016, 02:01 AM
И, уопште гледано, и поред свега што знамо, ипак је невероватно да је Југославија постала комунистичка. Осим ако узмемо у обзир да је то договорено пре уласка САД у рат, у преговорима СССР-А и САД. Черчил је знао за овај договор, преко својих канала, и зато је покушао да ту угура и британски интерес, што је и успео. Дакле, да није била комунистичка, била би најјача брана ширењу комунизма, због такве традиције и због тога да сам сигуран да Руси никад не би напали Србе, па макар ти Руси били и бољшевици.
Међутим, пошто је књига хипотеза, ми ћемо узети да се то уопште није догодило. Краљевина Југославија је монархија, парламентарна демократија у којој цветају капитализам и људска права. Како би изгледала привредна карта КЈ? У ком правцу би елита подржавала инвестиције? И у складу са тим , да ли би се и на који начин мењала демографска слика те државе?
Међутим, пошто је књига хипотеза, ми ћемо узети да се то уопште није догодило. Краљевина Југославија је монархија, парламентарна демократија у којој цветају капитализам и људска права. Како би изгледала привредна карта КЈ? У ком правцу би елита подржавала инвестиције? И у складу са тим , да ли би се и на који начин мењала демографска слика те државе?