07-10-2016, 11:58 AM
У праву си за то, али није Де Голу било лако јер су Англи у исто време играли и на друге генерале и на друге начине му подметали клипове. Трик је у томе да он то није фермао два посто.
Једини државник у Европи кога је он признавао, и то донекле , био је Черчил. Све ове Скандинавце, Бенелуксжане и остале је гледао са висине. А људски и политички, једино се дивио Чичи.
Дакле, о ставу овде говоримо. Много су воде замутиле читаве екипе писаца који су радили за дб. Зато је овде моје мишљење изгледа једино опозитно. Српска политичка елита би оправдала своје постојање након рата. Знали су то и ови који су устоличили оног АУ зликовца.
Ако је Павелић заиста био британски агент, а Броз је из Загреба дошао у Србију да направи револуционарну оружану групацију , онда су догађаји много јаснији., а у светлу ових поменутих договора. Укратко, онда су и Черчилови поступци очигледнији.
Једини државник у Европи кога је он признавао, и то донекле , био је Черчил. Све ове Скандинавце, Бенелуксжане и остале је гледао са висине. А људски и политички, једино се дивио Чичи.
Дакле, о ставу овде говоримо. Много су воде замутиле читаве екипе писаца који су радили за дб. Зато је овде моје мишљење изгледа једино опозитно. Српска политичка елита би оправдала своје постојање након рата. Знали су то и ови који су устоличили оног АУ зликовца.
(07-10-2016, 08:22 AM)Chicot Пише:Брате, на врху сам планине, тако да ових дана ће то бити мало теже. Укратко, зар сумњаш да су две силе седеле скрштених руку. Договорили су се они пре уласка у рат о условима мира. Наравно, у грубим цртама. Амери су , изгледа, још тада препустили Стаљину Балкан, без Грчке.(06-10-2016, 09:31 PM)Бенито Пише: То ми је Батаковић рекао пре 15-20 година да му је рекао неки амерички историчар када су постала доступна нека документа у Вашингтону. Мислим да је већ написано неколико књига у вези тога у САД. Али сад не могу напамет да ти нађем, није ми при руци.
Зна Милослав о томе, па може да помогне.
Ај пробај да нађеш/сетиш се које су то књиге.
Рузвелт је много боље прикривао трагове од других, јако је тешко наћи нешто директно инкриминишуће. Мада се доста историчара и аналитичара слаже у оцени да је "много забрљао" у кокетирању са СССР.
Ако је Павелић заиста био британски агент, а Броз је из Загреба дошао у Србију да направи револуционарну оружану групацију , онда су догађаји много јаснији., а у светлу ових поменутих договора. Укратко, онда су и Черчилови поступци очигледнији.