07-10-2016, 12:17 PM
(05-10-2016, 08:57 PM)Николај Пише: Ти онда ниси ни свестан шта си написао. Да је Србија асимиловала Крајишнике јер им није омогућила образовање на ијекавици (пошто је претходно помогла да се етнички очисти Хрватска од њих). Извини, али такав идиотизам ни од неког Хрвата нисам очекивао.
И није проблем у народу из Лике или Црне Горе, да он ништа не вреди или не знам шта још, него у појединцима, што дођу у Србију која им да хлеба, да би се после потврдила она народна: "Храни куче, да те уједе."
Како не можеш да прихватиш да је државна политика Србије директно одговорна за (опет га помињем) неприхватање плана З-4. Ја вејрујем да је план прихваћен да би данас постојала аутономна Крајина у оквиру Хрватске. Не би била независна па нема везе што пруга Загреб-Сплит иде кроз њу.
Што се тиче асимилације мислим да свјесно ништа није урађено на ијекавским школама у ијекавским срединама. Националне мањине имају школе на својим језицима, постоји десетак различитих издавача уџбеника па не би требало да буде проблем да се направе и уџбеници на ијекавском. Мислим да је циљ Србије да се ијекавци утопе у масу и изгубе свој идентитет и да стекну идентитет масе.
Много је скуп тај хљеб у Србији. Кошта прадједовско огњиште. Нпр Никола Тесла је дошао на један дан у Србију и више никад није долазио.