02-12-2016, 06:50 PM
Ја мислим и прилично сам сам сигуран да је ово уствари друга парада ВРС, прва је била брзо посље рата 1996, и на њој се Младић обратио војсци (још је био командант), то је било више постројавање, али сјећам се да је био и стројеви корак, и чини ми се да је било исто тако у Приједору као и ова што сам поставио. Ова је 1997. На обје се јасно види да војска маршира без оружја и било какве технике. То је био и услов постављен од стране НАТО војске у БиХ, ИФОР или СФОР како су се звали тада. Обје смотре и параде су организоване прије свега као некакав одговор на балијско и усташко парадирање што је тада било често на нивоу њихових војски као и на нивоу корпуса и бригада, јер су они као славили своје побједе, с тим да су њима странци дали могућност да марширају под оружјем и са техником. Међутим, на једној од ових двију парада ипак се појавила техника и то авијација, која је надлетила догађај, били су то Јастребови ратног ваздухопловства ВРС. Још један од разлога за одржавање је било и да се поправи морал народа који је био прилично низак, због Дејтона, Милошевићеве издаје и подвале, губитка Крајине, Сарајева и других крајева као и окупације од стране НАТО-а која је почела одма посље рата, зато је СДС брзо и пропала, али то је сада друга прича . . . било како било Српска још живи и нека је . . . https://www.youtube.com/watch?v=QmQQUVo7S58
Била је у Октобру 1995 смотра у Власеници а посље рата и ова 1997 на Сокоцу.
Била је у Октобру 1995 смотра у Власеници а посље рата и ова 1997 на Сокоцу.