25-12-2016, 06:09 PM
(25-12-2016, 12:10 PM)Ројалист Пише: Вук Драшковић држи говор. Цитирам Вука Драшковића:Не знам. Звучи ми невјероватно. Откуд, као су та толика дјеца доспјела до мора.
„На овом месту 1945. године партизани су убили и бацили у три јаме 25 000 Срба из Шумадије. Нико од њих није био млађи од седам (7) година ни старији од петнаест (15) година. Партизани су их на превару заробили на мору, где су очекивали обећане бродове западних савезника. Бродови никако да стигну а онда се појавио авион и бацао летке. На њима је писало да је рат завршен и да им се гарантује слобода и повратак кући. Они су се преварили и предали.
У року од недељу дана сви су овде доведени, убијени и бачени у ове три јаме. Јаме су затим забетонирали“ – завршио је Вук Драшковић.
Мој ђед (штета што га нико није ситематски исптао, никад није ништа крио, нити се бојао да каже) је говорио, а био релативно добро обавјештен, да је побијено 15000, али како сам га схватио нису била толико млада дјеца, него углавном, млади четници. Говорио је још да је летке потписао, уствари не потписао него бацио (како је он говорио) Перо Косорић.
Свеједно ко их је бацио или потписао, потпуно је небитно, исто би се десило. Битни је да је летак обећавао слободу, а не јаму онима који се предају.