17-01-2017, 08:04 PM
(17-01-2017, 02:43 PM)Mekenzi Пише: Evo kako je protekla poseta stejt departmentu Fajgelja i kako se zahvaljuje Amerima
Чека', чека'....ми кол'ко видимо Фајгељу је био тамо ДА ИСТРАЖУЈЕ КАКО АМЕРИ ЧУВАЈУ СВОЈУ КУЛТУРНУ БАШТИНУ, па у свом одговору говори о Гуслама итд....
И шта туна има лошо?!
И МИ сутра кад дођемо навлас' а ПРИЛИКОМ ВАСПОСТАВЉАЊА СОЈЕДИЊЕНОГ ВОЈНО-КРАЈИШКОГ КРАЉЕВСТВА СЕРБСКОГ, нећемо се ограничити само и једино на истраживањима из давно прошлих времена, као рецимо наше богате Православне баштине од Војно-пољопривредих пограничних енклава Царства Ромејског, преко Немањића Србије до Србске Крајине или Државе Донских Козака!
НЕ!
Истраживаћемо и савремене примере ВОЈНИЧКЕ ДРЖАВЕ!
ИСТРАЖИВАЋЕМО ДИЉЕМ ПЛАНЕТЕ КАКО ПОЈЕДИНИ НАРОДИ ЧУВАЈУ СВОЈ ИДЕНТИТЕТ КРОЗ ОРГАНИЗОВАЊЕ ВОЈНО-ПОЉОПРИВРЕДНИХ ЗАДРУГА!
Ишли бисмо и у Израиљ да проучимо и њихове кибуце, и захвалили бисмо се на гостопримству, ми смо уштиван човек, ну то нипошто не значи да ми гајимо неке симпатије према Израиљу!
Напротив!
Паметном доста!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!