19-01-2017, 11:36 PM
(19-01-2017, 11:25 PM)Andrejevic Пише:На саслушање је ишао и код Гестапоа а и код ОЗНе али да ли је тамо пребијан незнам.(19-01-2017, 11:08 PM)Snake Пише: То за писмо је тачно да је 1942. написао писмо Дражи у коме му даје подршку али није то разлог упада у куће 1944. године. Према сведочењу једног од познатих лекара од пре пар дана (иначе човек има 92 године) у периоду од 20. октобра 1944. па до 1948. године из центра Београда тј. из кућа чији су власници били предратна господа исељено је скоро из сваке куће целокупна породица и насељена партизанским командантима по сценарију: Од данас ви нисте власници и ако је кућа или зграда имала више од два спрата сваки спрат је подељен на мање станове и подељен тзв. ослободиоцима данас у тим становима станују њигови потомци. По истом сценарију су дошли у војводину кућу незнајући о чијој се кући ради. Историчар Милић Милићевић је тврдио у видеу да је само један шамар војвода добио. Један од потомака ми је рекао да су отели златну официрску сабљу коју је војвода добио као најбољи у 12. класи Артиљеријске школе. Званични медицински извештај искљујучује премлаћивање али довољно је старца од 87 година само преко погледати и мало непријатно узнемирити да од тога премине. Углавном када је умро контаткирана је команда града која је тад била у рукама комуниста и када су пријавили смрт војводину рекли су им да ће цела породица бити ухапшена и објавили преко радио Београда онај извештај. Добрица Бојовић трећи војводин син је ухапшен јер је био у штабу 501 и београдски илегалац. Касније је робијао у Сремској Митровици. Његова мајка је интервенисала код Тита али он није реаговао уопште. Углавном има доста нејасноћа о породици војводе Бојовића од 1944 до 1971. године. Када је преминуо и Добрица и тиме је породица војводе Бојовића угашена.Evo,na forumu PALUBA,neko je na temi o vojvodi Bojoviću (koja ima samo 4 stranice i nije tako bogada informacijama kao ova tema ovde),neko je objavio ovu sliku.Ne znam da li je ovo iz nekih novina ili tako nešto,ali pisalo je da je to validan dokaz,pa sad,da li jeste ili nije,u svakom slučaju,niko ne može da opovrgne da je vojvoda,pored šamara,gledajući kako mu šutiraju šapku,uzimaju sablju,gaze mundir,bio neverovatno emotivno i psihički potresen.
I ako je iznad ove slike pisalo "Validni dokaz" nisam baš siguran ovo "na smrt pretučen",jer kao prvo,vojvoda je preminuo 19. januara,a 20. je sahranjen,koliko ja znam.Kao drugo,kao što ste rekli,vojvoda je dobio šamar,e sad šta je tačno bilo u zatvoru,ne znam,sigurno su vojvodu vređali i omalovažavali u tom zatvoru,e da li su ga tukli,to ne znam.Moguće da ovaj "Validni" dokaz,i nije toliko validan,bar što se tiče tog premlaćivanja do smrti,ali psihičkog maltretiranja je bilo sigruno i to mnogo.
U svakom slučaju,sramota je tuć i psihički mučiti stare ljude (bez obzira da li je u pitanju šamar,kokavac,ili nešto slično).
Као што сам ти рекао званични медицински извештај говори да није пребијен, и сведок од 93 године ми је рекао да није видео на његовом лицу или телу трагове повреда када га је видео али је запазио да је видно потрешен. Стрес у 87 година може бити фаталан што је и био за нашег славног војводу. Сахрањен је 21. јануара а не 20-тог. Тог дана су објавили да је непријатељ нових власти. Зна се тачно и које партизанске јединице су извршиле препаде у куће по Београду.
У мом чланку на википедији трудио сам се да тачност тврдњи буде 95%. Најконтравезнији је до 1944-1945. То још увек истражујем.
Ко сме тај може, ко незна за страх тај иде напред!