08-02-2017, 06:07 PM
(08-02-2017, 05:57 PM)ПРОСВЕТАР Пише:(08-02-2017, 04:57 PM)Громовник Пише: Јел'теее, па свиђа ти се баш та протестантско-римокатоличка слобода и демократија, рекао би човек да ти је баш прирасла за срце
У симбиози си са католицима и НАТО-вцима И ТО ДОБРОВОЉНОЈ већ деценијама, а овде си нашао неком нешто да причаш.
То се иначе у нашем народу зове ЛИЦЕМЕРЈE.
Нема шта да нам се свиђа или не свиђа, ми ође са кримокатолицима и протестантима никве везе немамо нити ћемо!
Међутим!
За твоју информацију, ни Канађани, директни потомци оних првих који 'вамо дођоше, немају данас много везе са својим религијама и култовима јербо је ође главна религија љуцкиправа и лагано самоубиство оригиналног белог становништва!
Стотинама година су овдашњи Британци, Французи, Њемци (они су на трећем месту ал'не воле да се истичу) и...Руси (који себе из неких разлога називају "украјинци"), градили ову смрзнуту земљу и довели је до неког благостања уз америчку границу и сад...после свих мука дошло наређење озго да се пушћају обојени па да сутра од Канаде направе Банана-Републику, ма без банана но са зимом од - 40 С.
ПРЕМА ТОМЕ МИ ОЂЕ У НИКВОЈ СИМБИОЗИ НИЈЕСМО СЕМ АКО РАЧУЊАШ КОМШИ'СКИ ОДНОС СА МЕЂЕДИМА И ВУКОВИМА СА КОЈИМА СЕ УЧТИВО И ОБОСТРАНО ИЗБЕГАВАМО!
Међутим!
Ми ође нијесмо дошли ДОБРОВОЉНО но спасавајући се од умирућег Јосипа који се онда још увек ритао с'обе ноге!
Даклем чим смо 'вамо убјежали пре 40 зима нами је одма'било јасно да постоји ризик да на Трулом Западу изгубимо Веру, писмо, језик, сећање, традицију....ама код Јосипа са оваком језичином гарантовано смо могли да изгубимо и голи живот уз све набројано!
Ми изабрасмо голи живот!
Мало ли је?
Алал ти ћуфте,какву си ти диплу сада оддиплао!Код мене у Херцеговини кажу "Овде скикне а од тамо лаје"!Налазиш ли се у томе елизабетогузољубе?