24-03-2017, 07:31 AM
(21-03-2017, 07:54 PM)Милослав Самарџић Пише: Лепо каже Драгиша!
(фотка од исечка Драгишиног говора, ваљда)
Па то је то и то све време причам.
Драгишин говор некакав доказ да "се зна" где су српске земље? Ајте људи уозбиљите се. Па кад зна, што их није обележио, него још од њих откинуо и онда обележио хрватске?
Не спорим ја људи да су Срби, па и тај несрећник Драгиша, знали где су српске земље, ама да Хрвати то нису признавали ни тад, ни било кад.
Можда није јасно људима колико су алави они били, посебно када су историјске прилике кренуле да им иду на руку. Постоје забелешке енглеског историчара Ситон-Вотсона (меморандум из 1936. године):
Ситон-Вотсон, преносећи Мачеково гледиште, Пише:"Ако Србија хоће да се прво питање реши споразумно (питање граница, опаска моја), ми смо приправни и на то, то јест, да и ми имамо право казати нашу ријеч о Србији као што она има исто право о Хрватској. За тај случај ми тражимо да буде седам територијалних јединица, које у прошлости и по својим приликама имаду свака свој карактер, своје интересе, свој живот, а то су: Словенија, Хрватска са Славонијом и Далмацијом, Босна-Херцеговина, Црна Гора, Македонија, Србија и Војводина (Бачка и Банат)."
Виђи врага, су седам бињишах! Хрватска са Славонијом и Далмацијом, а Србија одвојено од Босне, Војводине, Црне Горе и Македоније. Па ако ћемо да одвајамо, ајмо онда да одвојимо до краја: и Славонију и Далмацију од Хрватске, па да онда расправљамо чије је шта.
Ситон-Вотсон, преносећи Мачеково гледиште, Пише:"Ако Србија не да дирати у Македонију, добро, али ми тада тражимо дуализам, отприлике какав је био између Аустрије и Угарске. Србија једно, а све земље са Хрватском које су раније припадале А-Угарској једно. Што се тиче Црне Горе, то је ствар између Срба, како ће они наредити, ми смо задовољни. Ову нашу полу ми ћемо уредити на федеративној бази."
Су два мача, а су двије круне! Ама ни Босна ни Војводина нису наше, већ њихове, али ће нам ето дати Црну Гору и Македонију, па да се дуално дружимо, лапо-лапо.
Ко бре може да преговара да прави заједничку државу са оваквим представницима, још су и ови добри, какви су други били?
Цитат:Хтео сам још да питам Небојшу и Влада у вези Башке резолуције.
Ма Милославе, ја у клин, ти у плочу. Влад ти је одговорио отприлике онако како и ја мислим. Касно Марко на Косово стиже, а узгред буди речено у Башкој резолуцији пише да ће да буде српска јединица поред словеначке и хрватске унутар Југославије, и да се разграничење са Хрватима без легитимних представника српских не признаје. Мало и касно.
Тито с Енглезима кроји нову капу, а ми се бавимо да ли је Драгиша легитиман 1944, и не смемо ни име да му поменемо јер би одмах Хрвати дрекнули што развргавамо оно што смо сами потписали.