19-12-2013, 01:43 AM
(19-12-2013, 01:11 AM)Громовник Пише:(19-12-2013, 01:07 AM)херцеговац Пише: Које су националности ови војници?
Овај у лежећем исти Тито
И јесте. Спрдњу тијера Алекс.
![[Слика: 57290917.jpg]](http://img36.imageshack.us/img36/8620/57290917.jpg)
Извод.
Према ратном дневнику Титове јединице, види се да је 42. домобранска вражја дивизија учествовала у свим великим биткама у западној Србији, Гучеву, Мачковом камену, као и у великим биткама на Дрини, Церу и Колубари. Ратни извештаји аустријске, али и српске војске говоре да је његова дивизија учествовала чак и у опсади Београда. Тито је, иначе, на Србију кренуо са чином каплара, а из Србије отишао са чином старијег водника, што је био највиши подофицирски чин у аустријској војсци. После учествовања на српском фронту, постао је ордонанс у штабу 42. вражје дивизије, добио „униформу са три ширита” и постао штабсфелдвебел.
А подручје на коме је деловала 42. вражја дивизија најтеже је страдало за време офанзиве аустроугарске војске на Србију. Само према попису становништва може да се утврди да је Подриње изгубило више од 50.000 људи, а према аустријском попису из 1916, само Шабачки округ је имао 76.000 људи мање него 1910, од чега 58.000 мушкараца.
Вечера – Толбухин: Друже Чита, ви сте пуцали на мене
После Другог светског рата, Тито је у Београду приредио вечеру маршалу Толбухину, на којој је припити Совјет почео да приповеда ратне приче са Карпата из Првог светског рата, на шта је Тито одговорио:
- И ја сам био на Карпатима.
- Како на Карпатима, друже Чита?
- Тукао сам се на Карпатима као аустроугарски мобилизовани грађанин. Пали смо после тога у руско заробљеништво и тако сам доспео у Русију.
- Значи, друже Тито, ви сте се тукли против Руса? Значи, ви сте пуцали на мене?
- А шта сам могао да радим? Ви сте пуцали на мене, па сам и ја пуцао по вама. Логично. Нисмо могли да се дамо пострељати од вас као зечеви. Ви сте се тукли за руског цара, а ми за аустријског.
Нимбусе,
мислиш на Узелца?
Он је ухапшен да би био спроведен у логор, али је тада Хорти тражио да види свог класића и то га је спасило.
Преко Хортија је постао почасни командант.
Иначе се за ово Срби на Србе рабе један до два текста и ништа друго. Нико не приказује спискове кадра по јединицама, а они још постоје.
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.