22-05-2017, 04:44 PM
(22-05-2017, 04:28 PM)Романија Пише: Иначе на факултету за историју је Ђуришићев извјештај Свето Писмо.
Одгледај (или слушај, како хоћеш) шта прича проф. историје са Правног факултета у БГ-у и видећеш да си у 100% у праву. 4:10
https://www.youtube.com/watch?v=89DQRMQBF0Y
Иначе, овај (да га не вређам сам је себе огрдио) маше књигом, једином коју сам почињао да читам 5 пута и нисам успео да прочитам. Најдаље сам стигао до 7-8 стране. 9: 15
(22-05-2017, 04:31 PM)Ултрадесничар Пише: Слушао сам ја Самарџића. Ако се добро сећам, он је рекао тада да су муслимански фашисти запалили и побили све у једном српско село код
Сјенице а онда је мајор. Ђуришић повео Лимско-санџачке четничке одреде на муслиманска села 1943. Тај интервју показује да Самарџић није пристрасан и да жели да сазна шта се дешавало "на овим просторима" за време Другог светског рата.
Комунисти би пре фалсификовали неку наредбу о убиствима за ђенерала Михаиловића него за мај. Ђуришића.
То се заиста и десило али не у тој мери као у оном извештају. Прочитај линк који сам окачио у претходној поруци. Ту треба да има и оригинални извештај П. Ђуришића.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."