27-12-2013, 10:16 PM
"... Принц Ђорђе Карађорђевић је о Црној руци говорио не само као о антидемократској него и као о антидинастичкој организацији. Краљ Петар се, пак, дуго колебао да на Црну руку гледа тако као принц Ђорђе... Једном приликом, он је Ђорђу рекао: „Можда Црна рука заиста ради закулисно, али ма шта она радила, нико нема права да се меша у њену делатност све док се не покаже да су њене радње уперене против државе и Устава.“
Ђорђе Карађорђевић вели да му је Александар у Паризу, у фебруару 1912. године, рекао о Апису: „Имам поверљива обавештења да он нешто бушка. Сујета му не да мира. Демагог је и агитатор. Немам утисак да увек бира средства, а вечито је незадовољан нечим... Кад си ти био престолонаследник, хтео је да убије тебе, сутра ће можда пожелети да и мене уклони.“
Из књиге Васе Казимировића "Црна рука"
Ђорђе Карађорђевић вели да му је Александар у Паризу, у фебруару 1912. године, рекао о Апису: „Имам поверљива обавештења да он нешто бушка. Сујета му не да мира. Демагог је и агитатор. Немам утисак да увек бира средства, а вечито је незадовољан нечим... Кад си ти био престолонаследник, хтео је да убије тебе, сутра ће можда пожелети да и мене уклони.“
Из књиге Васе Казимировића "Црна рука"