30-12-2013, 01:09 AM
Дуго година власти Нове, Друге, Социјалистичке, Комунистичке Југославије, учили су и убеђивали народ да је прва устаничка пушка пукла на Ивањдан 7. јула 1941. године у Белој Цркви, када је Народни Херој Жикица Јовановић Шпанац убио два жандарма, иначе сараднике окупатора. Јављали су се многи квази-историчари (у последњих 20-25 година, раније је то било забрањено) који су покушавали да оспоре ову тврдњу, али њихови докази су били недовољни. Али сада, након осме епизоде уметничког ремек дела под мрским називом "Равна Гора", сви у Србији су могли да виде истину. Ја сам лично, својим очима видео да су ме у школи погрешно учили, и да је друг Жикица закаснио два месеца. Видео сам, као и милионски аудиторијум, да је устанак подигао учитељ Живадин из Планинице (до душе још увек пуца само у багремов кораћ на Ђурђевдан, али човек рече да треба да нападне затвор у Љигу, па типујем да му неће требати 2 месеца да се организује).
Хвала ти Радоше што си мени, а верујем и широј јавности, отворио очи. Повлачим све позитивно што сам рекао о овој серији у свом претходном посту.
И још нешто: предлажем сакупљање потписа и да се државним органима предложи да главна улица у љигу понесе назив "Учитељ Живадин". Такав патриота је то заслужио.
А да награда за најбољи сценарио на фестивалу у Врњачкој Бањи носи име највећег сценаристе наших народа и народности РАДОШ БАЈИЋ!
Хвала ти Радоше што си мени, а верујем и широј јавности, отворио очи. Повлачим све позитивно што сам рекао о овој серији у свом претходном посту.
И још нешто: предлажем сакупљање потписа и да се државним органима предложи да главна улица у љигу понесе назив "Учитељ Живадин". Такав патриота је то заслужио.
А да награда за најбољи сценарио на фестивалу у Врњачкој Бањи носи име највећег сценаристе наших народа и народности РАДОШ БАЈИЋ!