16-08-2017, 12:22 AM
(15-08-2017, 08:59 AM)Pravda Пише: Poledjina je markirana latinicom,to ne mora da znaci nista.Vidjao sam takve poledjine, cini mi se sa istim potpisom na mnogim slikama cetnika iz Srbije.Mladic ima opanke vrlo slicne kao ovaj cetnik iz Sumadije.Mozda je iz Istocne Bosne taj mladic,tamo su nosili ovakve opanke.Ja bih rekao da je nas covek a ne partizan.Можда због оштећења фотографије, парница на горњем дијелу капе, капа подсјећа на усташку.
(15-08-2017, 08:59 AM)Pravda Пише:Носи СС маскирно шаторско крило и пушкомитраљез Луис, највјероватније холандски калибра 6,5мм. Британски Луиси су обично имали тањи добош.
Slicna crna sajkaca je kod cetnika sa ove slike.
(15-08-2017, 07:44 PM)Pravda Пише: Da na ovu si mislio.Obe slike su bile u prodaji na Nemackom ebay pre jedno 6 ili 7 godina.Sad kako je Nemac dosao do njih,to mi nije jasno,s obzirom da su na slikama cetnici i partizani u koloni,tj. ustanici.Mada ja ne vidim petokraku kod osobe sa sajkacom.Овдје двојица четника носе маскирна шаторска крила, један Вермахтово, а други СС. Мада је шара СС шаторског крила различита од оног на претходној фотографији.
Пошто су неке СС шате уведене послије 1941. можда би се могло идентификовати прије које године ова фотографија није могла настати.