18-08-2017, 01:04 PM
(17-08-2017, 07:55 PM)Милослав Самарџић Пише: Железничка документа ''Српских железнице'', тј. Недићеве Србије? Зато што у њима има мало тога, морало се тражити другде.Мало тога?
Већину диверзија на пругама у Недићевој Србији које сте навели сам успео да нађем у њима.
Ову код Врања - ако је она од 16/17. марта 1943. (кад, узгред буди речено, није ни ишао транспорт за Африку преко Србије, јер су се Немци повукли из Либије) нисам успео да пронађе, у железничким извештајима.
Можда је повезано са тиме што на том мосту нема шина?
(17-08-2017, 07:55 PM)Милослав Самарџић Пише: Најмирнија година ''на српским пругама''? Под којима подразумевате Србију до Космета десно и Лесковца лево, а не до Грчке?Да, СДЖ су биле на територији ”Недићеве” Србије.
Извештаје за Македонију немам, међутим тамо није било могуће направити већу саботажу - имају само један (1) жел. мост ван Скопља, и то кратак.
(17-08-2017, 07:55 PM)Милослав Самарџић Пише: Просто речено, прегледали сте све пажљиво и нисте пронашли ништа нетачно.Објасните ми шта је ово на 6:40? Због опасности од подморница ка Африци су Италијани транспортовали возове од Солуна ка Напуљу? Никакве везе са ситуацијом, па чак ни са вашом причом.
У наставку спомињете да је првих акција на пругама било и 1941. године. Већ сам написао да јесте, и да су пресекле доста линија. И наравно да су Британци тек 1942. године тражили саботаже на пругама, јер је тад био поново успостављен саобраћај.
Да не понављам даље, имате већ целу тему на МЦМ.