28-08-2017, 03:01 PM
(28-08-2017, 11:11 AM)ватхра Пише:Јел се то опет своди на оно да сам некад о њега узимао неку изјаву? Па сам беше дописао једну нулу? Хвала за информацију о митовима које ширите, али, понављам, не знам човека, никад га нисам видео и наравно никад нисам од њега узимао изјаве.(25-08-2017, 03:43 PM)Милослав Самарџић Пише: Коју књигу о Другом светском рату је објавио?Чекајте, ви сте га цитирали (погрешно) на насловној Погледа, ваљда сте прво проверили шта је све писао и колико је стручан?
Ја сам читао неколико његових радова о ДСР, о окупационом немачком апарату, онај о немачким јединицама у Крушевцу октобра 44-те сте и сами видели, ту је и рад о потопљеним и извађеним немачким бродовима из Дунава.
Војних радова има из периода Првог светског рата, устанака против Турака, па и раније. Из истог периода има и радове о наоружању.
Чини ми се да највише радова има из 1. светског рата, и о наоружавању Краљевине Србије и ВКЈ.
Мало опширнија библиографија (али опет не потпуна) има на сајту НБС
http://www.vbs.rs/scripts/cobiss?id=1116502355838937
Тако да тврдња да је писао само о црквама и да је нестручан за војну историју и ДСР не може да стоји.
Него, гледао сам скоро на РТС-у серију о историји српске привреде. Као саговорник, појавио се и др Небојша Ђокић. Просед човек, можда 60 година. Је ли то особа о којој причамо?
Да, сећам се његовог чланка о Крушевцу 14. октобра 1944.
Кад се све ово што сте написали преведе на српски, јел то значи да није објавио ни једну књигу о ДСР?