05-09-2017, 07:02 AM
(04-09-2017, 05:24 PM)Ултрадесничар Пише:Губиш време на глупости!(04-09-2017, 05:07 PM)смедерево Пише: ''Да су нормална времена, Николај Берђајев (1874–1949) се не би ни у ком случају могао сматрати за православног хришћанина. Могао би да се сматра за гностика-хуманисту, филозофа, који се пре напаја западним секташима и 'мистицима' неголи православним изворима. То, што њега и данас називају 'православним филозофом' или чак 'богословом' - само је тужна последица духовне неписмености нашег времена''.
Отац Серафим (Роуз) о Николају Берђајеву у књизи ''Православље и религија будућности''
Чуо сам да је филозофија Н. Берђајева прилично контраверзна али ја никада нисам читао његова дела. То ме подсети нашао сам једну његовиу књигу па ћемо видети да ли велики амерички духовник Серафаим Роуз био у праву.
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.