13-10-2017, 06:56 PM
(13-10-2017, 06:11 PM)Павле Пише: Један човек преузео је једну државу. Та држава стајала је на стакленим ногама у тренутку када је он постао легитимни председник те државе. Зашто на стакленим ногама? Подељена на некакве изопачене територије са аутономном влашћу које су састављане тако да се у сваком тренутку било која од тих аутономија може позвати на право већине и изгласати неку врсту своје независности на овај или онај начин. Држава коју је преузео у том тренутку имала је пет Каталонија у најмању руку. Босна, Хрватска, Словенија, Македонија и АП Косово и Метохија већ су увелико крчакле свој лонац „неовисности“ кад је тај човек дошао на власт. Какви су ти лонци и кад су они почели да крчкају? Да ли 1989 на Видовдан на Газиместану, или 1991? Или ипак мало раније, или мало више раније. Тај човек нашао се у великом проблему јер је држава коју је преузео преживела већ десетак покушаја дестабилизације и урушавања на свим пољима. Од кад је настала држава има проблема са сецесионистичким тежњама њеног становништва. Краљевина Србија имала је побуне Арбанаса. Краљевина Југославија такође, плус константни проблеми са Хрватима. Бугарима око Македоније. Црногорцима, који нису прихватили заједницу са Србијом. Муслиманима који су тражили своја права, да не набрајам даље.
Мање више, свака власт покушавала је да обузда сепаратизам на овим просторима на овај или онај начин, неретко је то била проста сила. Та сила је давала ефекта, било да је она била војна, економска, дипломатска или било каква друга та сила је давала резултата и држава је опстајала. Ако се тврди да су проблеми око сепаратизма у Југославији настали од тог човека онда је апсурдно причати било шта на ту тему. Кривити једног човека за распад државе када постоје докази да се радило на растурању те државе у време кад је тај човек кретао у средњу школу. Немојте ми причати да стране службе нису имале план за уништавање Југославије и дестабилизацију региона још 60их и 70их година 20ог века. Наравно да су постојале и наравно да се радило на томе још давно пре тог човека. Сад га неки криве за рат на овом простору. Као нисмо ратовали на овим просторима пре њега? Или га криве што су Хрвати протерали Србе са њихових вековних огњишта? Хрвати нису криви, крив је он, човек? Нису Хрвати никада до тада протеривали, убијали и мучили Србе?
Криве га за изгубљено Косово. Као да је он отишао на покер партију и коцкао се, изашао у дневнику РТС-а и рекао: „Драги грађани. Ја сам направио једну велику глупост. Коцкао сам се и изгубио на картама, од данас Косово више није наше...“ а не да је на десетине земаља два и по месеца бомбардовало положаје ВЈ, војне и цивилне објекте. Људе, децу, инфраструктуру.
О том човеку могу да се кажу наравно и многе ружне ствари. Чињеница је да је неке ствари урадио погрешно, чињеница је да није био свестан времена у коме се налази и да није имао способност да сам процени неке ствари. Тако долазимо до највећег проблема тог човека, а то су Срби. Тај човек није био свестан колико Срби могу да се понизе, продају, издају, окаљају образ. Није био свестан тога колико могу да трпе, истрпе, прихвате, сагну се, клече. Хрпа људи око њега били су чисти издајници српских интереса, агенти, плаћеници, увлакачи, лажне патриоте, каријеристи. Многе грешке тог човека биле су дирекна последица погрешних, лажних, намерно пласираних информација од стране поменутих. Нећу сада да набрајам имена, сви знате да је државни врх био ПУН агената ЦИА, МИ6... ко зна којих све служби, структура, финансијера.
Наравно да је он крив што је дозволио да му буде такав амбијент, људи од поверења. Као што сам рекао да је имао пуна грешака које су имале велике последице по судбине многих од нас. Почевши од његове куће где ни жену није могао да држи у сопственој партији, до сина са фераријем и плавом косом. Убијање и прогон политичких противника. Увођење санкција сопственим грађанима. Хаос у војном врху и пре свега јако мала контрола ЈНА и онога што армија и њени генерали раде по терену. Да не дужим наравно, много много грешака којих има и на које треба да се фокусирамо кад причамо о њему јер човек није био добар за СРБИЈУ пре свега, али ипак, не желим да неко скреће кривицу са правог кривца за оно што нам се десило због тога што мисле да могу да замаскирају своје злочине ако само извуку име тог човека Да је тај човек радио све што је запад хтео од њега, ћутао и слушао. Климао главом и потписао сваки папир који му је стављен на сто...тврдите да би ми данас били економска сила са најјачом војском у региону, са патриотском влашћу која поштује прави систем вредности и ради у корист српства? Наравно Книн, Босна, Космет то би све врвело од српског језика и културе? Оно што желе да прикрију је да је тај човек покушао, као и сви пре њега, да заустави распад те државе. И криве га јер је на силу одговорио силом, такође као и сви пре њега. Криве га што је бранио Устав, заставу и државу којој се заклео на верност? Каква је да је та држава и без обзира шта ми мислили о њој она је била њихова и бранили су је јер су јој су сматрали да треба. Ни Чича се није одрекао Југославије, бранио је јер је сматрао да је у обавези то да уради. Овде се мешају бабе и жабе изузетно и потребно је једно јако раздвајање ствари да би се правилно сагледала ова тема. Највише тог човека сматрају за издајника они који су стекли погрешну слику о томе да је он био српски националиста. Он је био Југословен.
Али није изазвао рат у Југославији. Американци су.
Он није крив за протеривање Срба из Крајине. За пад Крајине је крив, за протеривање и злочине су криви искључиво Хрвати и онај ко им је то дозволио.
Он није крив за рат на Космету годинама пред бомбардовање. Јесте за начина на који се тај рат водио, али за рат су криви Шиптари и њихове тате у Вашингтону.
Он није крив за бомбардовање Југославије 1999. Већ НАТО пакт који је извршилац злочина над становништвом СР Југославије противно међународном праву и свим моралним начелима.
Он није крив за губитак Косова и Метохије. Крива је власт која није успела да искористи успех дипломатије да се повуче СВА техника и људство ВЈ са Космета и не дозволи независност АП. Резолуцију 1244. Непостојање референдума при проглашењу независности.
И није заслужио да му се суди у туђини за измишљене или злочине које је починио неко други. На крају се и тамо одбранио и убијен је да не би био на слободи. Заслужио је да му ми судимо за ствари које је урадио катастрофално и довео нас у јако лош положај. Да, треба судити и њему, одмах после НАТО пакта, Блера, Вокера, Клинтонових, Солане...итд...итд...итд.
Павле, српски народ је желео да суди Милошевићу али они који су организовали његов пад нису имали исто мишљење.
Зашт? Милошевић није хтео да потпише оно што је САД нудио у Рамбујеу* и одлучио се да КиМ не препусти НАТО-у без борбе. То је била његова "кривица" пред Америком и др Ђинђић, ЈСО , "Земунци", "Чеда" су добили задатак да га изруче Хашком (не)суду и то на Видовдан. И нису о томе обавестили шефа државе Коштуницу.

* Да је Милошевић овластио Милутиновића да потпише Споразум у Рамбујеу то би значило улазак НАТО-а у Србију а после 3 године власти у Београду расписују референдум на КиМ о независности.
Резултат је свакоме био јасан. С тиме се слаже и дипломата П. Симић.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/...bujea.html