18-10-2017, 04:51 PM
(18-10-2017, 10:46 AM)Громовник Пише:(18-10-2017, 02:48 AM)Павле Пише: Ко је могао да тврди Слободану Милошевићу да ће га НАТО стварно напасти?
Тврдили су му челници НАТО-а у Рамбујеу, непосредно пред почетак бомбардовања.
А уосталом, није питање да ли је знао или није, него зашто смо трпели 77 дана разарања и деструкције да би човек све једноставно предао?
Наравно да ће му они тврдити, тврдили су и Асаду сигурно да ће га напасти. Тврде како ће напасти С. Кореју колико већ, тако су тврдили да ће напасти и СССР, Иран стално добија претње. Прете они свима, питање је како је стварно знао да ће неко бомбардовати Београд, срце Европе и убијати жене и децу? Ко је могао да поверује у то? Вероватно му је деловало као блеф јер се коси са здравим разумом противно је међународном праву.
Па шта је требао? Да пусти још да нас бомбардују?
Ето сад, ако је увео у рат - глуп је што је увео у рат, кад је прекинуо рат - што је прекинуо рат

Вама човек стварно не може да удовољи.
Ја на то гледам овако.
Амери хтели независно Косово и тотално уништавање ЈА, као и уништавање инфраструктуре и економије Југославије без претераних губитака и без муке, што би се рекло. Најбитније ми је што сматрам да генерално НАТО није имао намеру да улази на простор КиМ, поготово што знају да су Амери засипали ту територију свим и свачим. Мислили су да разбуцају ЈА, Шиптари добију независност, уђе мало УН, Арапи финансирају војску Косова и ћао здраво. Готов посао, забодемо руднике, Трепчу, Телекомуникације, грађевинске фирме, Србе наравно протерају Албанци као из Хрватске, уништена армија и готова работа. Амери добију базу која је ушушкана.
А нису добили ништа од тога малтене.
Нису добили независност за Косово. Нису уништили ЈА ни приближно у оној мери у којој су планирали. Нису оставрили контролу целе територије. Морали су физички да уђу сами на простор КиМ и да им војници у костима понесу мало "маде ин УСА". Нису успели да заузму телекомуникационе мреже и Трепчу, што им је јако било битно. Нису успели да избришу утицај Београда на простору КиМ. Нама је остао јак аргумент и карта на коју можемо да играмо и јака позиција у УН кроз резолуцију. Нису успели у пуној мери да протерају становништво, морали су за већи део да плате после.
Све то, наравно, изгубили смо после демократским променама. Буквално све, ал то ваљда није Слобина кривица.
(18-10-2017, 10:46 AM)Громовник Пише:(18-10-2017, 02:48 AM)Павле Пише: није Слоба изгубио Косово него нам Косово отимају САД и њихове пудлице из Брисела.
Косово су нам отели шиптари бато мој, курцем и парама од криминала. Да нисмо дозволили себи да будемо мањина на сопственој земљи и да нисмо потрчали (част изузецима) да продамо све што се продати може за вишеструку вредност, и да побегнемо одатле, можда би данас и имали неке шансе.
Ја то никада не могу да превалим преко уста.
Управо у томе је проблем. "Политика Слободана Милошевића довела је до тога да у Книну нема више Срба." НЕ.
Хрвати су довели до тога да нема више Срба у Книну.
Може се наравно судити и неким људима који су из Београда допринели томе, или се осуђивати народ који продаје Шиптарима земљу, али се не могу они кривити што неко на силу покушава да отме територију која по закону и правди припада нама и никоме више. Зна се ко је крив за то.