04-01-2014, 06:44 PM
Нијесу они покупљени за вријеме устанка, али јесу касније, 1942. и 1943. године, и то покупљени су са четничког терена. Већина бораца партизана су били обично топовско месо. Из обезглављеног народа, скориштени од врхунски манупилатора, који су школовани по најпрестижнијим свјетским школама манипулација, од СССР-а до Шпаније.
Не знам колко сам пута причао са старијем четницима. И сви веле, "Радили смо како смо знали а знали смо мало. Камо среће да смо имали људе који су знали посао. Учили смо се сами, један другога, како смо знали, а знали смо мало."
Ово је из уста Ђујићеви четника, и то неки који су били око њега цијели рат.
Па питање је на мјесту по моме мишљењу. Није ту било побједника. Губитник је био цијели српски народ, борци, једнако и четници и партизани.
Велике грешке су почињене и са једне и са друге стране. Што је све и довело до несретних дешавања у самом рату и послије њега.
Не знам колко сам пута причао са старијем четницима. И сви веле, "Радили смо како смо знали а знали смо мало. Камо среће да смо имали људе који су знали посао. Учили смо се сами, један другога, како смо знали, а знали смо мало."
Ово је из уста Ђујићеви четника, и то неки који су били око њега цијели рат.
Па питање је на мјесту по моме мишљењу. Није ту било побједника. Губитник је био цијели српски народ, борци, једнако и четници и партизани.
Велике грешке су почињене и са једне и са друге стране. Што је све и довело до несретних дешавања у самом рату и послије њега.