05-12-2017, 07:05 PM
(05-12-2017, 12:44 AM)ЛукаЛоко Пише: О којих 1400-1700 евра причаш??? Такву плату и то бруто добијали би кад би били специјализовани радници у највећим фабрикама. Такву плату добијају само Италијани у најбољим условима.
Или лупеташ, или се правиш луд.
Минимална плата запосленог у FIAT-овој фабрици у Торину износи 1500 евра. Дакле радник који завија два шрафа цео дан има толику плату. Тим лидери имају 2000, супервизори 2500 и тако даље.
У чувеној Италијанској фабрици Marcegaglia обични радници - магационери имају 2000 евра. И то конкретно у Равени.
Дакле, о чему ти причаш?

(05-12-2017, 12:44 AM)ЛукаЛоко Пише:(04-12-2017, 01:41 PM)Громовник Пише: Што робови? Ја радим у Италијанској фабрици аутомобилских компоненти у Србији за 1 евро на сат
Мислиш да ће ове Италијане и посреднике из агенције неко да ухапси?
Знам то. То је на жалост глобализација коју су многи одушевљено прихватили и у Србији и на Западу.
Због тога фабрике се затварају на Западу и отварају се у Пољској, Словачкој., итд. и многи на Западу остају без посла.
У Словачкој фабрички радници имају 3.5 евра на сат, а ако пребаце норму чак и више, а то је минимум 3.5х више него код нас, тако да ми опет није јасно о чему причаш и каква поређења правиш.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!