06-12-2017, 11:58 PM
(06-12-2017, 10:42 PM)posmatrač Пише: Значи не ради се о оргиналној фотографији већ о скену?
Зар то не пружа шире могућности за монтажу?
Нпр. дораде се раде на увећаном формату, па се то касније, кад се доради, смањи и мање се виде грешке.
Гдје се налази оргинална фотографија?
Слика која је дата у Хнилицкиној књизи из 70-их је потписана да је из колекције неког немачког генерала (имаш књигу на знацима ако ти треба више информација).
Пошто је квалитет репродукције у штампи слабији, ту јесте могуће прикрити неке недостатке који би настали монтажом.
Скен који је постављен на Банденкампфу је дат из једног фото-сервиса (AKG images, имаш и шифру слике), и доступан је у огромној резолуцији, чиме је јасно да се ради о скену са оригиналног материјала (највероватније фотографије).
На њему је могуће видети да ли је уопште било неке манипулације. Ја на овом скену мале резолуције не могу да видим ништа што би указивало на то, а мислим да би морало већ ту да се види обзиром на технику којом су располагали.
(06-12-2017, 06:22 PM)Перун Пише: Да ли ти је познато који је објекат у позадини и где се налази?Не знам.
Што се тиче перспективе могу да приметим је да се фотограф налази негде на висини петог степеника на слици, односно да он или клечи или је патуљак (популарно тумачење овде), а вероватније је да испод четника налази још 4-5 степеника који се не виде у кадру. Значи да се ради о неком битном здању чим има преко 10 степеника, вероватно нека вила.