11-12-2017, 05:31 PM
За разлику од борбе коју није посматрао Симовић тачно наводи догађаје са сахране. Да је његов опис догађаја тачан може се утврдити на основу фотографија са сахране које су биле изложене у Историјском архиву у Ужицу. Са друге стране, доста Симовићевих савременика тада је присуствовало сахрани тако да је имао кога да пита уколико се неких догађаја није сећао.
Из тог разлога нисам користио неке од осталих података које он наводи. Што се тиче Глигоријевића, само сам нашао предлог за постхумно одликовање.
Из Марковићевог извештаја Дражи може се закључити да је главну улогу око ликвидације непријатеља у возилима и зградама одиграла Штабна група Пожешког корпуса а не Косјерићка бригада.
Управо тако. Користан ми је био само опис сахране јер сам то могао потврдити на фотографијама које су том приликом начињене.
Из тог разлога нисам користио неке од осталих података које он наводи. Што се тиче Глигоријевића, само сам нашао предлог за постхумно одликовање.
Из Марковићевог извештаја Дражи може се закључити да је главну улогу око ликвидације непријатеља у возилима и зградама одиграла Штабна група Пожешког корпуса а не Косјерићка бригада.
(11-12-2017, 05:18 PM)Николај Пише: Симовића би требало генерално избегавати као извор за било шта, човек није историчар, нестручан је, плус пун је предрасуда.
Управо тако. Користан ми је био само опис сахране јер сам то могао потврдити на фотографијама које су том приликом начињене.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."