02-01-2018, 08:36 PM
(02-01-2018, 04:07 PM)Павле Пише:Није то мишљење које влада код нас, то је свугде, у овом тексту цитирао сам Воркапића, који је у своје време био главни теоретичар филма у Холивуду. Да, у биоскопе се иде кроз забаву, али баш кроз забаву се најбоље провуку неке идеје. Друго, обрати пажњу на математику, рецензије не прочита ни 1% људи који гледају филмове.(02-01-2018, 02:47 PM)Милослав Самарџић Пише: Ух, много си промашио. На Западу, и свугде, историја (и не само историја, већ и мода, у ствари све одреда) се учи у биоскопу, односно на ТВ. То је постулат. ТВ је највећи учитељ на свету.
То је генерално мишљење које влада код нас али ја се не слажем са тиме. Американци и даље верују у глупости о каубојцима и индијанцима? Сви су се освестили и у биоскопе иду искључиво ради забаве зато и пролазе којекаве глупости које снимају, глупе комедије, итд.
Данас су информације доступније и онај ко верује у глупости које долазе са малог екрана је неко баш незаинтересован.
Стварно мислите да Амери верују да је Вилијам Волас направио дете принцези или да је Максимус убио Комодора у арени?
Људи пишу и рецензије и разбијају митове и лажи о филмовима у року од пола сата. Мислите да су Погледи једино место где се то ради у свету?
Схватили су они све одавно. Холивуд је забава и тако је доживљавају. Генерално их и не занима шта је било пре 250 год у некој припиздини у Америци.
Некад су упијали све, као што ми радимо и дан данас. Онда су схватили да је то фикција и да су побили Индијанце. Јбг.