17-01-2018, 04:40 PM
(17-01-2018, 04:05 PM)Chicot Пише: Pretpostavljam da je avijaticar. Nekolicina se evakuisala sa primorja, imali su cetnicku pratnju. Moguce da su ih Lukacevicevi preuzeli kada su pratili Bejlija.Тешко да је неки РАФов пилот, до фебруара их је пало свега 10-ак у Југославији.
(17-01-2018, 04:19 PM)Chicot Пише: Ne znam tacno koliko ispadne samo ovo, komplikovan im je cenovnik a ja sam uzimao vise odjednom. POgotovo sto na cene obracunavaju razne druge stvari, istrazivanje, vreme utroseno i gluposti. U svakom slucaju, jeftinije je kada skeniraju celu fasciklu. Sken po strani je oko funte. Mene je sve zadnji put izaslo oko 450 funti, za 10tak fascikli. Stim sto su neke preko 600 strana.Ја сам преко једног истраживача плаћао фотографисање по око 0,18 евра по страни (варира од курса). Исто наплаћује било 10 било 100 страна.
(17-01-2018, 04:19 PM)Chicot Пише: Inace, ameri su jos skuplji za stvari koje nisu mikrofilmovane. A fora je sto ono najsocnije nije mikrofilmovano. Pa ostaje da ili kupis njihov copy paste za 30-tak dolara ili da izujes dobru cifru za ozbiljne stvari.Да, у НАРА је скупо и са истраживачем. Дуго се чека.