28-01-2018, 12:26 PM
(27-01-2018, 11:38 PM)Бенито Пише: Доста коректан текст. Можда није требало да ставља овако дуге цитате, али то , у принципу, није нека грешка. Само се у овом модернијем облику историографског рада то избегава, него се само наведу детаљи који су битни аутору.
Главно је да није промашена суштина и контекст у коме се сам историјски догађај десио. Значи , једном речју, похвале за овај рад.
Било би, можда, занимљиво да нам је аутор донео како данас на читав овај догађај гледају потомци жртава и становници тих села. Из личног искуства, склон сам да то увек проверим, јер је честа појава да потомци већ у првом колену, а даље да не говорим, почну неког историјског догађаја да се сећају онако како им је то филовано у школском систему. Често због тога што им укућани нису смели , или нису хтели да причају ништа. А још чешће што им се исплатило да лажу саме себе.
Потомци жртава ни не знају за овај догађај нити их то занима. Част изузецима ако их уопште има.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."