15-03-2018, 12:52 AM
(13-03-2018, 04:48 AM)Јеремија Пише: Митинзи, демонстрације, пуч...
Стотине хиљада људи (већином Срба), ваља се београдским улицама 1991, санћим да сруше комунизам!
Нешто се питам: Где беху ти јунаци да дигну буну 1974 када је октроисаним Уставом Србија сведена на Београдски пашалук?
Било је прилике да се диже устанак и 1981 када су арнаути дигли буну на КиМ-у успутно палећи Пећаршију а Србе прогонили као у време Османовића. Јок! Није било ни помена.
Нису се бунили баш тих година (1980 - 1982) када се само сањало о зејтину, кафи, хигијенским потрепштинама, бензину... Пар - непар (право на коришћење возила) није изум С. Милошевића већ другова док је још постојала та "срећна" СФРЈ.
Дај бре људи, немојте бити толико необавештени или пристрасни, Устанак је требао да се догоди много раније, про Осме седнице, пре Милошевића или пада Берлинског зида.
Нешто дебело не ваља код нас ако се чекало вишестраначје, избори на којима готово акламацијом победи председник СПС-а - С. Милошевић, а онда се некоме не свиди такав исход.
Расипање националног набоја на беспотребне демонстрације, погрешно артикулисане, са погрешним вођама (инструисаним споља) довеле су до потпуне апатије и моралног мртвила.
Ево после толико година од свих догађаја, овде на националном форуму ми се споримо око ствари које би требало да су јасне и последњем чобанчету са Хомоља.
Да се разумемо, мени је младост прошла у редовима СНО, сањао сам слободну НАЦИОНАЛНУ Србију и то нисам дочекао, нема шансе ни да ћу дочекати јер сам већ остарио, али ме брине погубни наук који се укоренио међу млађим нараштајима који је по мени врло опасан по србски национ.
Требало би испитати старосну структуту демонстраната. Мени се чини да су то углавном били млади момци. Рођени 1970, па плус минус која година. А сложићемо се да су они били исувише мали да се буне због устава из 1974...
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!