26-03-2018, 04:06 PM
(26-03-2018, 01:09 PM)Јеремија Пише: Јесте и тачка.
Био сам врло ангажован и веома добро обавештен о свим догађајима (извори су ми били постојани и врло сигурни), тако да са сигурношћу могу рећи: Ђинђић је индиректно у свом обраћању странцима - НАТО-у сугерисао да се Милошевић једино бомбама може срушити.
Дакле, као што комуњарама у време рата није био примарни циљ ослобађање земље већ преузимање власти, тако је Ђинђићу било најважније да се сруши Милошевић, по било коју цену.
Уосталом, Ђинђић је збратимљен са криминалцима прихватио све услове БНД-а и осталих служби за преврат који је следио после бомбардовања.
Знамо како се завршила "револуција" и где је Србија данас захваљујући досманлијама и осталим мародерима који су распродали све што је вредело у Србији, а саму државу довели до тоталне пропасти.
Ма све сте у праву, не спорим ја ништа сем овог првог и овог скроз доле. Никада Ђинђић није дао тај фамозни интервју за који га оптужују. Никад. Није ни упропастио државу, то је урадио онај што га ви много волите, а ови Ђинђићеви су само довршили његов посао и постали најзадртији браниоци и настављачи његове политике само под мекшим условима које им је омогућила тзв. међународна заједница.
(26-03-2018, 01:53 PM)Јеремија Пише: Синовац, не знам колико си стар, дали памтиш почетак осамдесетих (укључујући и 1980-ту), када је било права срећа доћи до јестивог уља, шећера, хигијенских потрепштина...
Још 1979 у Србији (не знам за остале републике тадашње СФРЈ) је уведен "Пар - непар", тј. вожња парном и непарном недељом јер није имало енергената. Бензин пумпе су аветињски зврјале празне а само срећници су добијали унапред информације када ће и на коју пумпу стићи "гориво" па су се формирали редови у недоглед.
Изолација Србије са невидљивим санкцијама почела је недуго после 1974.
Опет сте само делимично у праву. Све је тачно што сте рекли само што та изолација из 74' и ова из 90-тих као да поредите дупе и око. Субјективни сте, мислите главом а не дупетом. Намећете неке моралне вертикале а овамо за најбоље периоде српског друштва проглашавате оне када је,лично вама, било најбоље не питајући се како је целокупном становништву.
Кад се сетим свега што се дешавало деведесетих година а погледам ваш однос према томе, делује на моменте као да сте пали са Марса,уз свако поштовање.