14-04-2018, 09:35 PM
(10-02-2018, 04:53 PM)Felix Пише: Уопште ми није јасна опсесија установљавања да је свака фотографија четничке "сарадње" фалсификат. Људи, сарадње је било, као што је било сарадње партизана са нацистима и усташама у појединим фазама рата. Било је наравно и много комунистичких фалсификата али неке фотке су веродстојне (црвени су се добро побринули да своје униште). Да мене неко пита с ким би сарађивао 1944 пред сам надолазак црвене аждаје - рекао бих: "И са црним ђаволом!!" ако ће то да значи одбрану од револуције. На крају, погледајте на шта нам земља данас личи баш зато што револуција није спречена. Правила герилског рата су јасна, читајте шта је о томе у својој књизи Силовање Србије писао британски командос и легенда Мајкл Лиз.
Бесмисленим пецањем на комунистичка оптуживања само играте онако како они желе, правдате се за нешто за шта се не треба правдати. Са њима је требало играти управо онако како су они играли са нашима - без икаквог обзира и са црним ђаволом ако треба.
Сјајно,и истинито ѕапаѕање.Додао бих још једно.То је опсесија наших људи,да до крајњих граница бране предратну дрѕаву,као један уѕор и идеал у сваком па и националном погледу.Гро људи у јвуо не да није сматрао предратну дрзаву добром,и већ напротив гро људи је,сасвим иѕвесно,сматрао да са крајем рата исту треба редефинисати,реформисати и сасвим другачије уредити.