23-06-2018, 02:54 PM
(22-06-2018, 11:57 PM)Бенито Пише: Нимбусе, поменуо си многе елементе, мање или више битне. Само си један детаљ заборавио.
А то је "суђење".
Једина репрезентација на Светском првенству којој су судије креирале резултат на чак два меча је -Швајцарска. Против Бразила, дали су гол после чистог фаула у нападу.
Против Србије судио је њихов сународник, што је скандал сам по себи. Убедљиво најгоре одсуђена утакмица на Светском првенству је меч Србија- Швајцарска 1-2. И то врло тенденциозно на штету Србије.
Одлично би било најпре прочитати чланак. Знам да смо сви нервозни, али, ипак...
Цитат:Један дефинитивни утисак, који се неће мењати до краја првенства већ ће добијати само нове потврде је дириговано покварењаштво у суђењу. Пазите, пред сваку утакмицу показују неку гасну комору са петнаест телевизора и седам-осам посвећених оперативаца. Пратеће имамо "одложено дизање заставице и дување у пиштаљку", к'о бива зарад спречавања грешака, а "доле" на терену, видимо суђење какво је практиковао некад чувени "Куче" из Чуруга. Није се прво коло завршило, а судије већ праве пролаз некима, другима га препречују.
'Ел свиран пенал за Хрватску јер је "чамуга" Еконг чврсто загрлио реплику Ивице Бека у најбоље одевеној (општи утисак педерских медија) репки на Мундијалу, Манџукића вука? Јесте. Онда мора исти критеријум да се примени приликом качења као Циганче за тролејбус полугладног дерана из фавела Коста Рике, чувеног по томе што су први признали нарко-државу Косова (пајдо дакле дефинитивно није вода), на плећа центарфора и првог боема репрезентације Србије, дебелог, кави прави центарфорови треба и да буду, Александра Митровића, који је, приде да се зна, мој Смедеревац. Други пенал фаулом над Митровићем се догодио тако што лопта није ни такнута. Да је исто урадио наш бек над неким плавокосим лепотаном, не да би ми смерно прихватили праведну одлуку судија, већ би уз трубаче испратили нашег бека у Хаг.
Све то изгледа као шалкање, док се не испостави да некаква гол-разлика може да утиче на даљи пласман. Не само као прост број, већ и психолошки.
Да, али онда судије признају гол Швајцарској после фаула видљивог голим оком из авиона, али не и вар-технологијом, па затим не суде пенал за Бразил.
И, опала, ту смо. Да се пројектује шема за надигравање у "нокаут-фази".