25-06-2018, 09:32 PM
Велико дело за српство и православље, свака част. Штета је што о једном овако великом човеку јако мало знамо. Ове заслуге дугујемо комунистима који су сваку своју жртву убијали два пута. Први пут ликвидација па након тога униште лик и дело жртве. Њихов рад буде тако темељан и делотворан да се у већини случајева унуци жртве слабо сећају а праунуци је и начисто забораве.
Сам до скоро нисам ни чуо за поручника Ђерића а моја породица води порекло из његовог родног места.
Још један велики и заслужан човек из поменуте породице доживео је идентичну судбину. О њему је остало доста више писаних речи и фотографија али, нажалост, не зна се где су га бацили нити му је подигнут споменик. Реч је о војводи Милану Ђерићу, команданту Рогатичког среза.
Сам до скоро нисам ни чуо за поручника Ђерића а моја породица води порекло из његовог родног места.
Још један велики и заслужан човек из поменуте породице доживео је идентичну судбину. О њему је остало доста више писаних речи и фотографија али, нажалост, не зна се где су га бацили нити му је подигнут споменик. Реч је о војводи Милану Ђерићу, команданту Рогатичког среза.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."