08-07-2018, 08:33 PM
(07-07-2018, 01:33 PM)Нимбус Пише: Чим пређемо на терен "појединачног вредновања" улазимо у простор субјективности. Када су нијансе у питању, субјективно виђење проценитеља постаје доминантно, а то у овом случају није нам од помоћи.
И, другу, вредност појединаца је нестабилна варијабла. Конкретно, Модрић и Манџукић имају 32 године. Они напусте хрватску репрезентацију а нпр. двојици наших скочи вредност на тржишту, и аутоматски предзнак ко је "ко је бољи" мења страну.
Свакако да ово стоји. Ја сам се и ограничио само на тренутне саставе и рекао да нам требају два играча "нисиоца", које само тренутно немамао. Биологија је у питању. Чим се таква два играча појаве, ето нам преваге.
Остало си у праву 100%, и могло би се још додати. То ја осјећам и трпим на својој кожи годинама, а поготову спортисти Срби (па и Хрвати) из БиХ. Мука је жива наступати за државу коју не волиш, али ми немамо избора.
У Србији је нешто друго, вјероватно се општа ситуација и атмосфера у друштву рефлектује на осјећај патриотизма код репрезентативаца.
Видите. Сваки дан ми у разним коментарима фигуративно или директно дајемо лоше коментаре на рачун своје државе, углавно мислећи на систем, али не раздвајајући систем од државе. То млади људи слушају и упијају. Не може се сада од њих очекивати да воле, гину, изгарају на терену за нешто за шта стално слушају да не ваља.
Друго, хајде да будемо реални, откуд нам право да од некога тражимо спортски резултат. Шта смо то ми њему дали, па да нам полаже рачуне. Јесмо (држава) ли кога ослободили чланарине у клубу зато што је талентован? Ти си Нимбусе човјек из фудбала и сигурно знаш кроз шта све пролазе наши млади фудбалери да би се домогли каквог афирмисаног клуба. Колико то кошта љихове породице, колика су то одрицања, да ли држава на неки начин помаже макар оне најталентованије да се афирмишу?
Имају ли подршку од државе када им је најпотребније?
Уствари имају ли нашу подршку?