19-07-2018, 01:54 PM
(19-07-2018, 10:03 AM)Бенито Пише: Неће ваљда и овде доживети исту судбину.
Неће, ако будем паметан па не критикујем много "Двери".

Има исправка: + "Србијански глас". Дакле, објављено на пет портала, и све нестало или избрисано.
Да не будем досадан са старачким богорадањем, ал' јбг., досади на крају и живот, а не писање "про боно" политичких и са њима граничних текстова, а да за тобом иде пет "теткица" и брише све варикином. Осим оних двадесетак претњи смрћу или умлаћивањем, једва да је нешто остало. Гледано бројем прегледа, уништено је близу 80% мојих објава.
Већ не знам где сам све писао о томе, али поновићу, па ако се понављам, прескочите.
Кулминација што се мог писања тиче беше октобра 2015. Јес' да се згодило да тог месеца изађе нешто више мојих текстова, али, све једно, што се тиче политичке аналитике, био сам најшерованији аутор у Србији, ако не рачунамо Дражу Петровића који је писао ем за моћни Н1, ем су му објаве биле дебело спонзорисане. О толиком броју шерова за поједине своје написе Ђ. Вукадиновић или С. Антонић и сл. су само могли да сањају.
И онда је почела сеча. Нагло.
Типичан пример:
"Kако су комунисти 1944. године у Новом Саду побили Србе, интелектуалну елиту Војводине"
http://www.srpskaistorija.com/kako-su-ko...vojvodine/
Не, сајт "Српска историја" је у реду. Него, идите доле, наводи се извор "Војвођанске новине". Пробајте да уђете у тај извор. Нема, ерор 404 нот фунд. О чему се ради? Изворно, текст је објављен на СКК и "Србијанском гласу", и већ тада је имао добру прођу. После по' године, господа и/или госпође са "Војвођанских новина" преузму чланак, обраде га, скрате, промене наслов... и тек је онда доживео праву експанзију. Ја им чланак нисам нудио - "нит лук јео, нит лук мирисао". Све кад се сабере, тај чланак је објавило најмање 25 портала (толико сам успео да лоцирам, а Гугл не избацује све налазе, нарочито ако је промењен наслов а изостављено име аутора). Уз то, не као линк већ текст у целини преко ФБ је шерован више од 160 пута. Колики је то могући број читања? Преко 50.000 свакако, 100.000 може бити. А шта су урадили на "Војвођанским новинама"? После три недеље обрисали су и тај чланак који су сами поставили и све раније моје текстове које су објавили. Та ко је луд да обрише текст који се тиче историје у моменту кад има +1.400 шерова, и кад тај број рапидно скаче? Па то без "интервенције споља" нико себи не би радио. Да се не лажемо, београдски "слободни интелектуалци" са титулама, кад им неки текст нагура +1К, иду по "штрафти" напувани као паунови.
Е, тако сам ја дотеран до тога да пишем текстове од којих за неке треба по две недеље рада 8х дневно, сасвим сигуран да ће исти допрети до мах. 500 читалаца. Па ти Бато изволи, пиши. Ово је слободна земља, а Интернет још слободнији. Ако се нешто буниш, шта'ш, џангризави старац.
Пошто ми је пропало 2/3 онога што сам писао за ФСП, јер нисам чувао копије, мрзело ме, сад немам друго него да оно што сам другде објављивао па побрисано или затурено, још негде објавим. У мом компу им дође као у фрижидеру на "патологији".