01-08-2018, 11:52 PM
(01-08-2018, 04:07 PM)Прст_у_ока_латиници Пише: Vlada Nj.V. smatra da borbu treba da vode Jugosloveni za Jugoslaviju , a ne da to bude pobuna koju će voditi komunisti za Rusiju, ako se želi uspeti .
Vlada Nj. V. traži zato od sovjetske vlade da naredi komunističkim elementima da se povežu Mihailovićem , da sarađuju s njim protiv Nemaca, da se bezrezervno stave na raspolaganje Mihailoviću, kao državnom vođi.
Dušan Simović će takođe naložiti Mihailoviću da se uzdrži od merra odmazde.
lord Glenconner, načelnik SOE u Kairu (16.11.1941. )
Незнам што желиш да доказујеш са оваким текстови, на теме што је веч разбила енглеског лицемерности.
Ти бато лепо нам каже јели је исти тај лорд гленкомер знао за формирање камп х? Зашто Кајро је био велики и клучни иницијатор за његовог формирање, то је један разлог зашто је тамо бејли остишао.
Ja znam da su Englezi neprijatelji Srba od Prvog Srpskog ustanka i ne nemaravaju da prestanu u tome.

https://www.b92.net/eng/comments.php?nav_id=104753
Incredible, čak kad je Engleska bila saveznik Srba u WW1 i WW2, London je bio nezainteresovan za Srpsku Vojsku u Albaniji a narednom ratu Churchill je prodao Srbe komunistima.

Camp X. Ja moram da te obavestim da nemam pristup arhivama britanskih
tajnih službi pa tako ne znam da li je šta je znao ili nije znao lord Glenkoner ( SOE ).