14-08-2018, 08:44 PM
(14-08-2018, 07:48 PM)goks Пише:Очигледно је да нисте читали моје књиге. Мени је дакле свеједно да ли је слика оригинал или не, пошто све објављујем. Био је Нешко са Фелбером у Крушевцу, Урош Дреновић у Хотелу ''Босна'' у Бањалуци 1942, итд, све сам објавио.(14-08-2018, 07:45 PM)Громовник Пише: Интересантан је и положај браве, тј. кваке. Четницима је у висини ушију, док је Самарџићу у висини груди, чак рекло би се знатно испод висине рамена.
Зато што су на фотки из 1944. врата широм отворена и самим тим много ближа. То је бар просто.
(14-08-2018, 07:33 PM)posmatrač Пише: Зар сијенка на иде мало улијево?
А сијенке четничких официра иду мало удесно?
15 степени је разлика од јенног часа, а 90 степени 6 часова.
Не иде..иде тачно линијом држача за тепих на све три генерација фотки..оне из 1944, оне од пре 3 дана и оне од јуче. Врло једноставно уочљиво...
(14-08-2018, 07:30 PM)Милослав Самарџић Пише: Немогуће, види се по правцима погледа. Кад стојум и гледам као Нешко, камера ме много маши. Имам слику и где стојим као Рачић, он гледа у камерз, док је из овог угла разлика огромна.
Заиста ценим ваш труд од пре 3 дана и данас. Исто тако ценим да није било једноставно јавно поставити фотографије које руше, ако не целокупно објашњење које сте пре имали о овој фотографији, онда део тог објашњења. Имате муда и на томе скидам капу.
Но имати муда подразумева и конструктивну дискусију, па кад након свега овога, свих ових фотографија, поклапања сенки, кретања земље, напишете да тројка није фотографисана на овом месту 1944. јер вас "маши камера" то обесмишљава сав ваш труд претходних 3 дана јер сте и без свега овога могли арбитрарно написати да камера маши и то је то.
Али овај састанак и ово сликање нису се десили. Мени све ово сликање сада није било потребно, пошто имам слику догађаја у глави, како кретање четника, тако и немачке маневре од јесени 1943. године (измишљање споразума са четницима, па даље).
Опет, не видим како из ових слика закључујете да је НЕмац могао бити толико виши од четника, а уједно и уских рамена, али добро.