Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Најбољи историјски филмови

Мирко зипа метак! Хвала Славко!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Један добар филм је "Dark blue world" о чешким пилотима који су се придружили британској авијацији у рату против Луфтвафеа и који су по повратку у отаџбину од комуниста били стрпани у тамницу.
Више него о рату, то је филм о другарству.
Одговори

(24-01-2015, 12:31 PM)ЛукаЛоко Пише:  Један добар филм је "Dark blue world" о чешким пилотима који су се придружили британској авијацији у рату против Луфтвафеа и који су по повратку у отаџбину од комуниста били стрпани у тамницу.
Више него о рату, то је филм о другарству.

+1

Такође, немојте пропустити...
[Слика: katyn.jpg]
Одговори

Добар је "Катин". А добар је и руски филм "Воина".

[Слика: 29844.jpg]
Одговори

(24-01-2015, 01:28 PM)Pavle Пише:  Такође, немојте пропустити...
[Слика: katyn.jpg]

Одличан филм,гледао сам га пре годину-две . . .

Ево још један добар Пољски . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(19-01-2015, 09:50 PM)Павле Пише:  
(19-01-2015, 05:44 PM)Громовник Пише:  
(19-01-2015, 04:33 PM)Pavle Пише:  Има сцена када убијају војнике који се предају, то такође нисмо баш виђали.

Има тога и у "Рајану".

Ал некако више у жару борбе их покосе. Колико се сећам.
Овде их баш изрешета отворено.

Ја мислим да има сцена на почетку, када пробијају одбрану на Нормандији у којој Немци дижу руке у знак предаје а Амери их без пардона косе томигановима.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

И у Иствудовом филму "Писма са Иво Џиме" из 2006. године, убијају двојицу јапанских заробљеника, ван борбе. Тако да није "Fury" баш првенац у томе.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Јел гледао неко Анђиног Несаломивог?

Одговори

Америчко- Холивудски дух....за тинејџере само! Blush

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(10-04-2015, 06:39 PM)Шумадинац Пише:  Америчко- Холивудски дух....за тинејџере само! Blush

Браа'оооо!
[Слика: tumblr_m4zc1fMLux1rwcc6bo1_500.gif]
Одговори

(25-05-2014, 07:24 PM)Chicot Пише:  "Band of Brothers"
http://www.imdb.com/title/tt0185906/

Погледао прве две-три епизоде и сморио се. Не знам зашто. Можда зато што ми Дејвид Швимер уопште не пасује у улози дрил-инструктора Smile

Одговори

Одгледах "Белог Тигра". Није лош, али је конфузан, поготово на крају. У очекивању расплета, а расплета нигде, само још заплета Smile

Одговори

Ако нисте погледали "Canopy" из 2013. године, немојте ни да га гледате, филм је смор живи. Аустралијанац пилот оборен негде код Сингапура 1942. године, и бежи од јапанске потере. Скоро цео филм пузи кроз траву, провлачи се кроз жбуње, гледа негде у даљину, помислио сам да је Радошев филм. Среће неког Кинеза који исто бежи, а у целом филму не проговарају ни 3 реченице, и тако сат и по времена.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Conspiracy (2001)
http://www.imdb.com/title/tt0266425/?ref_=nv_sr_3
Филм је добар, описује састанак водећих људи Рајха о јеврејском питању. (по истинитом догађају) Након састанка наређено је да стенограм буде уништен, али је један примјерак преживио и захваљујући њему се зна о одлукама и расправама са тог састанка.
Невјероватно је како опуштено причају о уништењу милиона Јевреја као да се ради о комарцима а не људима. Жалосно је и то, што већина њих је у миру живјела и после рата, и умрла у дубокој старости.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним