Поруке: 459
Теме: 13
Придружен: Jul 2016
Углед:
83
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Углед:
83
Такође је и фб страница "Краљ Александар I Карађорђевић" поделила ову фотографију у знак сећања на Војводу Бојовића.
-Генерал Бојовић и регент Александар
PS:Нисам сигуран, али ми се чини да је овај официр лево Душан Симовић.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Поруке: 860
Теме: 7
Придружен: Jul 2017
Углед:
213
Све зависи када је настала ова фотографија.Симовић је колико ја знам био артиљеријски потпуковник,а после рата је био у ваздухопловству.Личи на Симовића због бркова
Поруке: 279
Теме: 10
Придружен: Dec 2013
Углед:
69
(19-01-2018, 10:51 PM)Andrejevic Пише: Такође је и фб страница "Краљ Александар I Карађорђевић" поделила ову фотографију у знак сећања на Војводу Бојовића.
-Генерал Бојовић и регент Александар
![[Слика: image.jpg]](https://s14.postimg.org/6j9gqagc1/image.jpg)
PS:Нисам сигуран, али ми се чини да је овај официр лево Душан Симовић.
Симовић са Мишићем.
![[Слика: Vojvoda_%C5%BDivojin_Mi%C5%A1i%C4%87_sa_...armije.jpg]](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/8/80/Vojvoda_%C5%BDivojin_Mi%C5%A1i%C4%87_sa_%C5%A1tabom_Prve_armije.jpg)
Симовић је учествовао у преговорима у Загребу, међутим овде је Војвода Бојовић још генерал па то значи да је слика сликана пре 1918. Ово само може бити на Солунском фронту јер поред војводе стоји Адмирал Гепрат.
Ко сме тај може, ко незна за страх тај иде напред!
Углед:
83
"Војвода Петар Бојовић и генерал Пантелија Грујић, командант Моравске дивизије, врше инспекцију српских трупа испред Жупанијске палате у Великом Бечкереку, крајем новембра 1918. године."
Извор: Фејсбук
Углед:
83
Регент Александар са ђенералом Петром Бојовићем и Есад-пашом Топтанијем, околина Драча, 1916. године.
Извор: Фејсбук.
Углед:
83
Фејсбук страница "Ретуширање, обрада, колорисање" је објавила баш лепу фотографију војводе Петра Бојовића.
Војвода Бојовић приликом посете Војном Музеју.
Једина грешка при колорисању јесте боја униформе.
Униформа је обојена сиво-маслинасто-браон бојом какву је користила српска војска на униформама М8, а требала је бити сиво-маслинаста боја коју је користила војска Југославија на униформама М22, какву носи и сам војвода.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Углед:
459
Када и где?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
83
Требало би да је 1913. година и мислим да је Београд, али не држи ме за реч. Боље да потврди/оповргне неко ко сигуно зна.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Углед:
459
Тачно, после Брегалнице.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
83
Заклетва начелника Главног генералштаба војводе Петра Бојовића новом краљу Александру. Војвода је заклетву прво положио усмено, потом ју је својеручно исписао.