Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Павле Бабац Мирославу Крлежи о ''балканским циганима''
#1

http://www.pogledi.rs/pavle-babac-mirosl...-ciganima/
Одговори
#2

Ал је скресао у брк оном аустријском фелдвебелу!

Невезано за писмо, мислим да је данас била сахрана Павловог сина, Марка Бабца, који је недавно преминуо.
Одговори
#3

Да, била је...
Одговори
#4

(16-07-2014, 06:27 PM)Вукашин Петковић Пише:  Невезано за писмо, мислим да је данас била сахрана Павловог сина, Марка Бабца, који је недавно преминуо.

Marko Babac je jedan od autora omnibusa "Grad" (on je režirao i napisao scenario za deo "Srce", Žika Pavlović - "Obruč", a Vojislav "Kokan" Rakonjac - "Ljubav"), jedinog filma u istoriji jugoslovenske kinematografije koji je zvanično zabranjen sudskim putem.

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори
#5

(16-07-2014, 06:27 PM)Вукашин Петковић Пише:  Ал је скресао у брк оном аустријском фелдвебелу!

Јесте му скресао Бабац (Селим-паши отпоздрав на писмо...), ал шта вреди кад су касније многи Срби воздигли Крлежу на пијадестал књижевности. Што је најгоре, чак и данас Крлежа има места како у позоришту тако и у лектирама, што није случај са многим србским писцима који то заслужују.
Одговори
#6

То може једино у Србији да буду важнији један Крлежа (мада би радо написао малим словом ) од Милана Ракића или Алексе Шантића па још увек велича Амброза а не Карађорђа , Обилића или Ђенерала Степу па ако хоћете и чича Дражу . Јадан је ово народ Сербски .

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним