16-07-2014, 05:02 PM
Павле Бабац Мирославу Крлежи о ''балканским циганима''
16-07-2014, 06:27 PM
Ал је скресао у брк оном аустријском фелдвебелу!
Невезано за писмо, мислим да је данас била сахрана Павловог сина, Марка Бабца, који је недавно преминуо.
Невезано за писмо, мислим да је данас била сахрана Павловог сина, Марка Бабца, који је недавно преминуо.
16-07-2014, 06:45 PM
Да, била је...
16-07-2014, 07:01 PM
(16-07-2014, 06:27 PM)Вукашин Петковић Пише: Невезано за писмо, мислим да је данас била сахрана Павловог сина, Марка Бабца, који је недавно преминуо.
Marko Babac je jedan od autora omnibusa "Grad" (on je režirao i napisao scenario za deo "Srce", Žika Pavlović - "Obruč", a Vojislav "Kokan" Rakonjac - "Ljubav"), jedinog filma u istoriji jugoslovenske kinematografije koji je zvanično zabranjen sudskim putem.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
16-07-2014, 11:49 PM
(16-07-2014, 06:27 PM)Вукашин Петковић Пише: Ал је скресао у брк оном аустријском фелдвебелу!
Јесте му скресао Бабац (Селим-паши отпоздрав на писмо...), ал шта вреди кад су касније многи Срби воздигли Крлежу на пијадестал књижевности. Што је најгоре, чак и данас Крлежа има места како у позоришту тако и у лектирама, што није случај са многим србским писцима који то заслужују.
17-07-2014, 09:45 AM
То може једино у Србији да буду важнији један Крлежа (мада би радо написао малим словом ) од Милана Ракића или Алексе Шантића па још увек велича Амброза а не Карађорђа , Обилића или Ђенерала Степу па ако хоћете и чича Дражу . Јадан је ово народ Сербски .
``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)