Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Putin u Beogradu na godišnjicu ,,oslobođenja,,
#1

Цитат:Beograd će 20. oktobra obeležiti 70 godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu, a tim povodom očekuje se i poseta predsednika Rusije Vladimira Putina, najavila je gradska uprava.

Organizovaćemo niz manifestacija koje će trajati nedelju dana, a kruna svega trebalo bi da bude 20. oktobra, kada očekujemo i posetu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina - rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Organizacioni odbor pozvaće "veliki broj zvanica i visokih gostiju" iz inostranstva, i predstavnike drugih država koje su učestvovale u ratu.

Godinama smo stidiljivo govorili o našoj antifašističkoj borbi, a smatramo da je veoma važno da stalno ističemo doprinos našeg naroda u antifašističkoj koaliciji - naglasio je Nikodijević.
http://www.danas.org/archive/news/201407...d=25468518

Bez komentaraЉутко
Одговори
#2

Баш се питам хоће ли неки, овога пута глумац/статиста, црвеноармејац опет да пуца у Икону Христа, чисто да би се дочарала атмосфера "ослобођења"? Скојевац

Ево једног одличног кандидата за ту улогу:

[Слика: Putin-Mesic.jpg]
[Слика: 43f48871ecde563de35a42c9d67332f3_700x550.jpg]
[Слика: x66143521629621462.jpg]
[Слика: c9c5805899dc12a3897914afe85a830e_large.jpg]
[Слика: large]

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#3

Па громовник....ти овсте незнаш ко је наредио или Путин или Месић да се састану!

Нити си овсте свестан што је била мотивације да се састаје.....

Ја верујем овде се пипа пулс са обе стране.....можда је била у везу енергетике или нешто слично или за некој плажи.....ко знаде.....али оваке слике без обзира што мрзим да их гледам...некад су више од реална политика него била која иделогије.....

Мислим да је Месић ово радио док су Срби блокиралих Јужни Ток....и инвестиције Русије у Србији....можеш мислити колико је та десетног годишња авантура остетило Србију....можеш само замислити колико километара цеви бих могло бити завршено!
Одговори
#4

(24-07-2014, 05:57 PM)Захумље Пише:  Па громовник....ти овсте незнаш ко је наредио или Путин или Месић да се састану!

Ja знам врло добро, али они који хвале Путина као каквог "Православног цара", ибавитеља и пријатеља Срба очигледно немају појма, и живе у ТЕШКОЈ ЗАБЛУДИ!

А што се тиче "завршавања" било ког пројекта, и ту можемо само да се надамо:

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/33645...a-autoputa

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#5

Ja знам врло добро, али они који хвале Путина као каквог "Православног цара", ибавитеља и пријатеља Срба очигледно немају појма, и живе у ТЕШКОЈ ЗАБЛУДИ!

А што се тиче "завршавања" било ког пројекта, и ту можемо само да се надамо:

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/33645...a-autoputa

ТО ЈЕ НАЋИН КАКО ГА ВАШ СТРАНИ МЕДИЈЕ ТО ПРЕСТАВЉА....

ВИ БОЛУЈЕ ОД ТИТОВСКИ СИМДРОМ....и увек гледате за Нови ТИТО.....

Или оних ко вас владају желе да створе нови ТИТО....зашто за друго незнају!

Па хајде нам објасни зашто је Путин оршао у Хрватској?

Па Србија је у незваничној конфлик са ПУТИНОМ у Русијиом и то за више године....

Ви сте један неозбилан народ.....и то се доста пута види на овај форум као пример!
Одговори
#6

Кад будеш осетио како је кад ти падају бомбе на главу 77 дана, моћи ћемо да причамо... до тада ариведерчи. У преводу: лако је вама да серете, и да "бирате стране" са безбедне дистанце... дођи мало овде да "осетиш" притисак, па ћу те питам како ти је...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#7

(24-07-2014, 06:00 PM)Громовник Пише:  Ja знам врло добро, али они који хвале Путина као каквог "Православног цара", ибавитеља и пријатеља Срба очигледно немају појма, и живе у ТЕШКОЈ ЗАБЛУДИ!

Potpisujem. Putin bi bio car samo u slučaju kada bi restaurirao carevinu. Imaju li Romanovi živih naslednika? Ja nemam baš mnogo poverenja u bivše udbaše.

Nego, jeste li čitali Ivana Iljina? On je tvrdio da će se u budućnosti naći neki Crveni koji će ujediniti Crvene i Bele. Nije valjda mislio na Putina?

"Правићемо нови Севастопољ,
браниће нас булава и топољ!"
Одговори
#8

(24-07-2014, 06:28 PM)Vlad Alekš Пише:  Imaju li Romanovi živih naslednika?

Имају, али само по женској линији. Међутим, то је тотално небитно у земљи у којој још увек стоје споменици Лењину и Стаљину.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#9

(24-07-2014, 06:30 PM)Громовник Пише:  
(24-07-2014, 06:28 PM)Vlad Alekš Пише:  Imaju li Romanovi živih naslednika?

Имају, али само по женској линији. Међутим, то је тотално небитно у земљи у којој још увек стоје споменици Лењину и Стаљину.

Ja ne bih uklanjao spomenike. Samo bih ih ofarbao u roze. To je boja za pedere. Smile

"Правићемо нови Севастопољ,
браниће нас булава и топољ!"
Одговори
#10

(24-07-2014, 06:51 PM)Сербство Пише:  
Цитат:Godinama smo stidiljivo govorili o našoj antifašističkoj borbi, a smatramo da je veoma važno da stalno ističemo doprinos našeg naroda u antifašističkoj koaliciji - naglasio je Nikodijević.
Стидим се усташких савезника партизана и што се у Београду не може организовати прослава антифашизма без наметања партизанштине.

A taj Nikodijević, da li je to onaj mali iz SPS-a. Ne mislim na Sinišu Malog. Smile

"Правићемо нови Севастопољ,
браниће нас булава и топољ!"
Одговори
#11

Бојим се да неко из Србије бих одборио авион!
Одговори
#12

Коментар поводом Путиновог доласка:
http://www.pogledi.rs/predsednik-nikolic-i-20-oktobar/
Одговори
#13

КИРБИ: Зашто Путин у октобру долази у Београд који је ослободила и Трећа украјинска армија?
02:05 18.09.2014.3 коментараШтампај
ЖАЛОСНИ ПОКУШАЈ АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА ДА ПРЕКРОЈИ ИСТОРИЈУ И ДА „ПРИПРЕТИ” ВЛАСТИ СРБИЈЕ


ФАКТИ: Мајкл Кирби је непоправљиво недовољно образовани Американац. Побркао – као да му је Џен Псаки сестра – Трећи украјински фронт, у чијем саставу су биле и три бугарске армије, са сопственим прижељкивањем да су Београд ослобађали само етнички чисти Украјинци, преци ових данашњих које Вашингтон контролише преко ЦИА и подривачког новца. Отуда „Трећа украјинска армија”… Отуда жалосни покушај да се председнику Русије оспори право доласка 20. октобра у Београд. Јесте Амер, али је и амбасадор па би морао да зна да је Русија државни наследник СССР, а њене Оружане снаге – Црвене армије…
АМЕРИЧКИ амбасадор у Србији Мајкл Кирби упитао је због чега се планира долазак руског председника Владимира Путина поводом 70. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

„Још није сигурно да ли ће Путин доћи, али ако се то деси - зашто долази? Због прославе годишњице ослобађања Београда? А Београд је ослободила и Трећа украјинска армија (група армија с Трећег украјинског фронта), као део Црвене армије”, рекао је Кирби у интервјуу за издање „Вечерњих новости” од четвртка.

Кирби је подсетио да је више народа и република било у саставу Совјетског Савеза и запитао да ли су, уз Путина, позвани и остали, из садашњих земаља одакле су тада, 1944. године, биле трупе које су учествовале у ослобађању Београда.

„Можете имати добре односе и са Русијом и Кином, и са САД. Али наш став о посетама кинеских и руских званичника се разликује. Кинези скоро нису никога напали, а Руси јесу. То треба имати на уму”, рекао је Кирби на питање о томе како САД гледају на најављене посете Србији - Путина у октобру, а кинеског премијера у децембру.

Да Кирби је у праву.....НИСУ ткз РУСИ КОМУНИСТИ СТИГЛИ У КРАЉЕИНИ НЕГО СУ УКРАЈИНСКИ КОМУНИСТИ......А знадемо на коју страну су биле КОМУНИСТИ..... а исто знадемо кирби ко је инсталирао КОМУНИЗАМ у КРАЉЕВИНИ.....

А Краљевина Србија је баш имала уговор са тим твз Руски КОМУНИСТЕ, једина држава ко је то имала.....без обзира на разлог зашто су их стеклих!

На неких первесни начин објасњава тај скизофреничанска сродства КОМУНИЗАМ

Што бих у једној руку објаснило анти Руски став Београда у последних 10+ година.....кад је њима било најважније за сарадње и економски напредак!

Јели кирби говори у име грађане САД или он говори за 1%.....зашто је јасно као дан....да ни влада САД, нити влада Србија.....па и то неклен владе Русије.....не говоре у име своје грађане.....што бих само могло значити један ствар!
Одговори
#14

Кирби поправио самог себе, али се тек сад запетљао
14:53 18.09.2014.6 коментараШтампај
ИЗЈАВИО ДА НЕ ВРШИ ПРИТИСАК НА СРБИЈУ ПОВОДОМ ПУТИНОВЕ ПОСЕТЕ ЈЕР САМО ЖЕЛЕО ДА СКРЕНЕ ПАЖЊУ НА „ИСТОРИЈСКИ КОНТЕКСТ“
Мајкл Кирби

Амерички амбасадор - да би кориговао оно што је рекао Вечерњим новостима - нагласио да „Србија има право да зове кога год хоће“ (на прославу ослобођења Београда), да је то „на Србији и српском руководству“, а да он само мисли да је „контекст мало изврнут“
Да би разјаснио „историјски контекст“ прво указао да обележавање ослобођења Београда треба да буде „подсетник и на историјски контекст“, па додао: „У ослобођењу је учествовала и Трећа украјинска армија, део Црвене армије СССР, као и војници из више совјетских република - Русије, Украјине, Белорусије, Азербејџана, Грузије, Казахстана...“
ФАКТИ: Опет амбасадор САД не разликује Трећи украјински фронт и оно што он зове „Трећом украјинском армијом“ не би ли оставио утисак да су Београд ослобађали Украјинци, а не Руси заједно са Украјинцима и осталима… Трагично Кирби не зна историју, чак и не подозрева да су Руси била апсолутна већина и у армијама Трећег украјинског фронта (осим на брзину формираних бугарских)… А Вучић тврди да је „одличан амбасадор“…
АМЕРИЧКИ амбасадор у Београду Мајкл Кирби изјавио је данас да Србија има право да позове кога год хоће и када год хоће у посету, укључујући руског председника Владимира Путина, а да је он само желео да скрене пажњу на историјски контекст Дана ослобођења Београда.

На молбу новинара да објасни то што је у интервјуу „Вечерњим новостима“ поставио питање зашто Путин долази, Кирби је одговорио: „Србија има право да зове кога год хоће, то је на Србији и српском руководству, а ја само мислим да је контекст мало изврнут“.

„С моје тачке гледишта, Србија може да га (Путина) позове кад год хоће, укључујући и на тај дан“, рекао је он.

Он је објаснио да није реч о томе да се он не слаже са доласком руског председника, већ да сматра да обележавање ослобођења Београда треба да буде подсетник и на историјски контекст.

У ослобођењу је, према његовим речима, учествовала и Трећа украјинска армија, део Црвене армије СССР, као и војници из више совјетских република - Русије, Украјине, Белорусије, Азербејџана, Грузије, Казахстана...

„Сви људи из СССР, као и из Србије, желели су да се ослободе нациста и то је оно што сам желео да нагласим и да ставим причу у тај контекст“, рекао је амерички амбасадор.

Упитан - да ли се његова изјава може схватити као притисак на Београд да се изјасни између Москве и Вашингтона - Кирби је одговорио одрично.

„Не, желим да кажем да је ослобођење Београда, као и Варшаве, Париза и других градова било важно многима - САД, Француској, Србији, Украјини, Русији јер нацизам је зло“, рекао је он.

Упитан због чега је у интервјуу направио разлику између посета кинеских и руских званичника, Кирби је рекао:

„Ви можете да то тумачите како хоћете, али ја вам кажем у ком контексту сам говорио: Кина је у Другом светском рату такође учествовала и на истоку се борила против Јапана.“

Амерички дипломата је у интервјуу „Новостима“ оценио да су односи Србије и САД веома добри, али је поводом најављене посете руског председника Београду, упитао - ако се то деси, зашто Владимир Путин долази?

„Можете имати добре односе и са Русијом и Кином, и са САД. Али наш став о посетама кинеских и руских званичника се разликује. Кинези готово никога нису напали, а Руси јесу. То треба имати на уму. Још није сигурно да ли ће Путин доћи, али ако се то деси - зашто долази? Због прославе ослобађања Београда? А Београд је ослободила и Трећа украјинска армија, као део Црвене армије“, рекао је Кирби.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас, тим поводом, да је порука америчког амбасадора питање упућено руској страни, а не Србији, и да су то њихови односи у које он, како је рекао, „не би улазио“.

Вучић је додао да амерички амбасадор није тражио увођење санкција и да не врши притисак на Србију, те да је Кирби „добар човек и одличан амбасадор“.

Па кад се умеша Амбасадор САД и то јавно.....као незваничних преседник Странске Државе Србије....

Неби било лоше да Руси Амбасадор то неутралише....

ВУЧИЋ: Кирби је добар човек и одличан амбасадор, обратио се Русији а не Србији
14:31 18.09.2014.18 коментараШтампај
ПРЕМИЈЕР ПОРУЧИО БОЈАНУ ПАЈТИЋУ ДА ЈЕ СРБИЈА
„ХИЉАДАМА МИЉА ДАЛЕКО ОД БАНКРОТА“
Александар Вучић

Смањивање плата у јавном сектору и пензија назвао реформама и нагласио да неће бити лаке, али да не треба стварати панику јер је паника требало да буде онда када смо трошили више него што смо зарађивали
Упитан - какву поруку је Мајкл Кирби (оспоравањем Путиновог права да 20. октобра буде у Београду) желео да пошаље - Вучић је одговорио: „Немојте ви да бринете, има ко да мисли о тим порукама. Не брините се, Србија је на добром путу. Све ће бити у најбољем реду“
ФАКТИ: Неће бити да се све што је Кирби рекао поводом годишњице ослобођења Београда и права председника Русије да тада посети Београд тиче само Русије. Не мора премијер Вучић да полемише са Кирбијевом (америчком) оценом да је Русија напала некога (вероватно је мислио на Украјину). Очито је изабрао да га не подсећа да су САД 1999. предводиле агресију на СРЈ и отимање Србији Косова и Метохије. Али, могао је и морао да каже: да Русија никада није напала Србију и да чињеница да су у ослобађању Београда учествовале армије Трећег украјинског фронта уопште не значи да су наш главни град ослобађали Украјинци. Било је и њих, и не мало, али су Руси чинили преко половине свих јединица Црвене армије. А и да су Оружане снаге Русије наследиле Црвену армију…
ПРЕМИЈЕР Александар Вучић изјавио је да ће реформске мере, које ће представити вечерас, бити тешке али рационалне, да ће најсиромашнији грађани бити заштићени и поручио да је Србија „хиљадама миља далеко од банкрота“.

На инсистирање новинара да конкретно каже колико ће бити смањене плате у јавном сектору и пензије, Вучић није хтео да износи конкретне детаље али је поручио да ће најугроженији радници и пензионери бити заштићени.

Вучић је нагласио да плате неће бити смањене у приватном већ у јавном сектору, где је републички просек, како је навео, 56.000 месечно.

Он је навео да је реална просечна плата у Србији 50.000 динара јер радници одређени део примају на руке.

Вучић је навео да реформе неће бити лаке и да не треба стварати панику, већ да је паника требало да буде онда када смо трошили више него што смо зарађивали.

Премијер је навео да је Србија хиљадама миља далеко од банкрота, без обзира што је претходна власт задужила земљу до крајњих граница (више од 70 одсто бруто националног производа).

Мајкл Кирби

„Србија сада може да се задужи неупоредиво лакше и брже него пре две или три године јер води продуктивну политику коју поштују међународне институције“, рекао је Вучић.

Вучић је изјавио да је порука америчког амбасадора Мајкла Кирбија у вези са посетом руског председника Владимира Путина Србији питање упућено руској страни, а не Србији, и да су то њихови односи у које он, како је рекао, „не би улазио“.

Вучић је додао да амерички амбасадор није тражио увођење санкција и да не врши притисак на Србију, те да је Кирби „добар човек и одличан амбасадор“.

Упитан какву поруку је Кирби желео да пошаље, Вучић је одговорио „немојте ви да бринете, има ко да мисли о тим порукама. Не брините се, Србија је на добром путу. Све ће бити у најбољем реду“.

Амерички дипломата је у интервјуу „Вечерњим новостима“ оценио да су односи Србије и САД веома добри, али је поводом најављене посете руског председника Београду, упитао - ако се то деси, зашто Владимир Путин долази?

„Можете имати добре односе и са Русијом и Кином, и са САД. Али наш став о посетама кинеских и руских званичника се разликује. Кинези готово никога нису напали, а Руси јесу. То треба имати на уму. Још није сигурно да ли ће Путин доћи, али ако се то деси - зашто долази? Због прославе ослобађања Београда? А Београд је ослободила и Трећа украјинска армија, као део Црвене армије“, рекао је Кирби у интервјуу за београдски дневник.

?
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним