Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Изашао је ДВД ''Краљевина ЈУ у 2. светском рату''

Можете поручити овде:
http://www.pogledi.rs/kraljevina-jugosla...-ratu-dvd/
Данас смо почели да шаљемо претплатницима. Јављајте утиске.
Одговори

Шта би са ДВД-ијем? Smile

Са сајта о филму:
Краљ Петар Други, фото-галерија, енглески:
http://kingdom-of-yugoslavia-in-ww2.com/king-peter-ii/

Српски:
http://kingdom-of-yugoslavia-in-ww2.com/...%B3%D0%B8/
Одговори

Шта би са утисцима о серији?

Преносим неколико, пристиглих мејлом:

1.
Одличан серијал,свака част коначно нешто добро да се погледа.Кад би могао да изађе на РТС био би пун погодак,али мислим да ће пре укинути телевизију него приказати реалан ток догађаја.

2.
Документарац је феноменалан и први пут се чује и види нека другачија истина коју мање више већина Срба зна али није смела да проговори . Доказ је и тај да ниједан електронски медији несмеју или неће да прикажу! Свака Вам част! Уз наду да ће бити и наставка желим Вам свако добро!

3.
Мислим да ће за велики дао Срба и то оних национално свесних, то што је приказано у филму бити право Откровење ! Филм је одличан! Свим пријатељима сам га препоручио! Мислим да један примерак ДВД треба да приложите у судски спис рехабилитације Генерала Драже, а један да пошаљете нашем Престолонаследнику Александру- да се мало разбуди и раздрма!
А сад мало позитивне критике.Оно што му недостаје је део о стрељању Срба у јесен 1941.године у Крагујевцу и Краљеву, поготово податак да је до стрељања у Крагујевцу дошло, због борби четника (а не партизана) са Немцима.
Даље у филму је речено, да су велики део устаничких одреда у западним српским земљама (Босанска Крајина, Кордун, Банија итд.)преузели комунисти. Требало је можда мало детаљније објаснити тај процес и личности са обе стране које су у томе учествовале.Нпр. за партизанског народног хероја Васиља Гаћешу кажу да, када је дизао устанак на Банији није ни чуо за Тита и партију!
Трећа ствар. Шеста епизода завршава са податком, да је Краљ Петар 12.9.1944.године позвао четнике да се ставе под Титову команду. Касније је то опозвао. Мислим да у претстојећим епизодама треба то посебно објаснити, о притиску Енглеза на Краља, отпору председника Владе -Пурића, о опозиву те поруке-ког датума је учињено, којим путем и сл., нелеганом постављењу Шубашића за премијера, опозиву преноса власти на намесништво итд.

4.
Одгледао сам свих 6 у једном даху.
Општи утисак је да је цео серијал одлично урађен, веома користан за све, поготово за будуће генерације.
Нажалост, мало је правих историчара који трагају за истином, а који се баве тим периодом тако важним за Србију. И дан данас све што нам се дешава су последице тих судбоносних година.
Свиђа ми се како су кроз причу историчара искоришћени видео материјали и фотографије, заједно са сведочењима учесника. Прича, наравно хронолошка, држи пажњу, чиста фактографија, историјске чињенице сустижу једна другу, смењују се слике и речи које коначно осветљавају неку дуго потискивану истину.
Видео сам снимке и фотографије које нисам никада видео пре тога, чуо и видео учеснике тих бурних догађаја. Време је пролетело док сам одгледао оба ДВД-а, а могу да мислим колико времена је Вама требало да реализујете овај пројекат.
Жао ми је што видео није сниман у ХД.
На тренутак сам приметио да све епизоде нису снимане у истом периоду, осветљење и позадина другачији.
То су први утисци, тек се спремам да натенане поново одгледам.
Још једном, честитке!

5.
ДВД стигли данас и све је у реду, свих 6 епизода сам одгледао.
Још једном честитке на одлично урађеном великом послу.
Одговори

Нова графика у епизодама 7-12:
http://kingdom-of-yugoslavia-in-ww2.com/...0%B0-7-12/
Одговори

Господине Самарџићу,
да ли се огласио неко са Института за Савремену Историју поводом вашег документарца?

Моји утисци, после првих шест епизода, су заиста изузетни. Мислим да је сама радња врло занимљива, држи пажњу и тера гледаоца да не прави паузе између епизода. О самом сценарију не бих трошио речи, коначно истина на површини, без замагљивања и мистификовања. Али имам и две ситне примедбе.
Прва се односи на звучни запис који је пронашао Динчић. Мислим да би морао тај запис да се чује, небитно каквог је квалитета, јер овако остаје гледаоцу да наратору верује на реч да тај запис заиста постоји.
Друга примедба се односи на црвену завесу иза Вас и других саговорника (није проблем у боји Smile ). Мислим да би полица са књигама у позадини деловала озбиљније и убедљивије, или можда застава КЈ.
Покушавам да гледам филм из позиције неутралног гледаоца, односно као неко ко нема изграђено мишљење о том делу наше историје, јер мислим да је то циљна група, па на основу тога трудим се да видим које су то ситнице које би допринеле да се такав посматрач увери у чињенице које се износе.

У сваком случају, све похвале за велики труд, документарац је фантастичан и са нестрпљењем чекамо нове епизоде.

БОГ ЧУВА СРБЕ Smile
Одговори

Сипуљац, те примедбе сам и ја дао.
Али, нема ко да слуша. Милослав цени само ове што говоре у филму, а ми обични форумаши не знамо ништа. Smile
Сигуран сам да ће то исправити у наставцима.
Одговори

Квалитет звучне обраде дефинитивно није добро урађен. Није професионалан. Милослав као да прича намерно тихо - такав је мој утисак. А и не знам шта ће ту госн. Петровић, он није неки историчар. Мени је његов наступ смањио утисак о емисији. Било је сигурно још квалитетнијих људи који су се могли позвати.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Да, има техничких недостатака. Наставак ће бити фул ХД, дакле резолуција 1920х1080, студијска позадина уместо црвене завесе, формат 16:9 уместо 4:3, много јачи микрофони, итд.
Сем тога, теренски снимци, са места догађаја, у комбинацији са оригиналним фотографијама (исти кадар на коме су настале фотографије), биће мого више заступљени, јер у првих 6 епизода нису успели. И они ће бити фул ХД.
Уважавамо примедбе, наравно.
Петровић не истражује ратно доба, али за предратно је одличан. Мени с ечини да се његове изјаве баш уклапају.
Одговори

Петровић јесте дипломирао историју. Уосталом, много шта је он дипломирао.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним