Гласање: Шта је изазвало велеиздају? - Немате дозволу да гласате у овом гласању.
Уцена!
31.25%
5
31.25%
Паре!
37.50%
6
37.50%
Од почетка су планирали ово!
18.75%
3
18.75%
Нема никакве велеиздаје!
0%
0
0%
Сви људи имају право да се мењају!
12.50%
2
12.50%
* Ви сте гласали за ову понуду. Приказ Исхода

Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Од Велике Србије до велеиздаје
#1

Пише: проф. др Коста Чавошки

Пре само неколико година, док је још био Шешељев радикал, Томислав Николић је усред Косовске Митровице овако уверавао наше ојађене сународнике: „У име свих грађана Србије, обећавам, тако ми Бога, нећу се смирити док Косово и Метохија не буду под контролом Србије“. А његов садруг у срамној превртљивости и националној и државној велеиздаји, Александар Вучић, на питање новинара шта за њега значи појам Велика Србија, не трепнувши је одговорио да је то „историјски циљ до којег можемо доћи било кад за 50 или 100 година“.

Овакво разумевање замисли Велике Србије и Николић и Вучић су преузели од свог политичког оца Војислава Шешеља, који је за њене западне границе одредио линију Карловац–Карлобаг–Вировитица. Ма колико да су те границе за многе биле претеране и неостварљиве, и Николић и Вучић су не само били уверени да су оне оправдане, него су изгледа поверовали да су биле и достижне. То је посебно Николић показао и доказао када се 1992. године, као Шешељев добровољац под командом ЈНА, с оружјем у руци борио код Тење на потезу од Вуковара према Даљу. Том приликом су неки од његових сабораца свој часни живот окончали смрћу достојном хвале и сећања. А када је августа 1995. године Република Српска Крајина пала пред налетом хрватске солдатеске, Шешељ, Николић и Вучић су влади ове западне српске државе у избеглиштву ставили на располагање просторије своје странке на Земунском кеју.

Сви су наравно запазили да су се Николић и Вучић, као велики српски родољупци, извргли у још веће издајнике, али због недоступности архива страних обавештајних служби још увек није јасно како је до тога дошло. По нашем суду, кључну улогу у том срамном преобраћању одиграо је Александар Вучић који се, приликом посета утамниченом Шешељу у Хагу, састајао са истакнутим челницима страних обавештајних служби, и том приликом, у своје и Николићево име, углавио разбијање Српске радикалне странке.

Било како било, исход овог преобраћања је несумњив: од горљивих поборника, замисли Велике Србије, Николић, који је за њу у рату и живот ризиковао, и Вучић, практично су признали самозвану државу косметских Арбанаса, присилили наше унесрећене сународнике да постану држављани те нама непријатељске државе и тиме свом народу, уместо велике, оставили у наслеђе смањену Србију. Док су се древни Грци и Римљани трудили да своме потомству оставе бар несмањену ако не и увећану домовину, Николића и Вучића не муче такве заветне мисли нити дозивају у сећање 2000 палих војника и убијених цивила приликом агресије Атлантског пакта 1995. године, који су се жртвовали за народ и државу и тиме стекли светао гроб и незаборавну славу.

На то упућују злосрећни наговештаји. Николић је већ изјавио да би се поводом закључених бриселских споразума са самозваном косметском државом морала донети нова резолуција Народне скупштине о Косову и Метохији, а Вучић је још додао и Уставни закон којим би се избациле уставна преамбула и још две уставне одредбе у којима се помиње АП Косово и Метохија, чиме би се post festum конвалидирали противуставни бриселски споразуми и отклонила свака уставна забрана de iure признања ове непријатељске државе. Саме појединости ове промене Устава биће познате када Вучићу стигну подробнија упутства из Брисела и Вашингтона.

После свега, извесно је да се ничему добром не можемо надати. Јер, ако је Николић изневерио самога господа Бога, а Вучић и свог политичког оца Војислава Шешеља, зашто њих двојица не би обманули и преварили властити народ и својим потомцима оставили битно смањену домовину, која ће се, ако овако наставе, свести на преткумановску Србију – Србију без Косова и Метохије, Војводине и Рашке, то јест српског дела негдашњег Новопазарског санџака?

Треба се ипак надати да ничија није горела до зоре, у шта се уверио и Слободан Милошевић, који је неприкосновено владао чак тринаест година.

Геополитика број 74,


Naprednjaci od Srbije prave koloniju

Tačerizam je vrhunac neoliberalizma i ime je dobio po nekadašnjoj premijerki Velike Britanije, Margareti Tačer, koja je beskompromisno zastupala ideju izlaska države iz privrede i uništavanje sindikata. Tri decenije posle početka njenog razarujećeg programa britanski dnevni list "Gardijan" objavio je poražavajuće rezultate koji pokazuju da je tačerizam i u zemlji svog nastanka doveo do pustoši.

Mnogi izveštaji pokazuju da su privatizovane usluge skuplje i neefikasnije od onih u javnom vlasništvu. Rasprodaja železnice i metroa pokazala se kao posebno loša. Guranje privrednika u prirodni monopol dovelo je do fragmentacije, do gubitaka na godišnjem nivou od 1,2 milijardi, do najskupljih voznih karata u Evropi, a više su se nego udvostručile subvencije nego dok je železnica bila državna, navodi "Gardijan". Nasuprot privatizovanom delu železnica, deo koji još nije privatizovan pruža daleko bolju uslugu i stavlja godišnje 800 miliona funti u državnu blagajnu (isto kao i vodovod Škotske koji je u državnim rukama).

"Gardijan" na kraju zaključuje: "Privatizovane industrije nisu uspele da obezbede efikasnost, odgovornost ni sigurna radna mesta. One su iz datog monopola lako isisale bogatstvo, koncentrisale ga u sve manjem broju ruku, probudile nejednakost i nisu ostvarile suštinski važne investicije."

Državno vlasništvo i u zemlji porekla najekstremnijeg oblika neoliberalizma dobro funkcioniše, pa je pitanje zašto ne može i u Srbiji, kako su to tvrdili Aleksandar Vlahović, Božidar Đelić i Mlađan Dinkić? Naprednjačka vlast ne osporava mogućnost da državne kompanije mogu uspešno da posluju i u Srbiji, ali smatra da su Srbi za taj poduhvat nesposobniji od svih ostalih na svetu, pa se najvažniji državni resursi ove zemlje poveravaju vlastima drugih država.
Одговори
#2

Даћу вам један класични примјер:
Прије 25. вијекова, она моћна Атина jе склопила савез са средњим и малим државицама на југу Балкана. И тај савез је имао на стотине чланица. Свака чланица је имала право на један глас, и моћна Атина и она најмања државица. Међутим, Атина је лако при гласању приморавала те мале државе да гласају како Атина жели, и тако мишљење Атињана је увијек надглашавало све остале. Тако да је тај савез у суштини била Атинска држава која је ишла правцем којим су Атињани хтјели.
Тако је исто и данас.
Сви смо ми равноправни у УН или ЕУ, али ће ипак бити онако како Њемачка и САД хоће. Србија је само зрно пијеска у пустињи, тако да је свакако одговор УЦЈЕНА, што је Вучићев случај. Мада се свугдје умјешају и паре.
Одговори
#3

Да, Атинa и њено "савезништва" је одличан пример.

Пренећу и овде КОМПИЛАЦИЈУ ВУЧИЋЕВИХ ИЗЈАВА ИЗ ДОБА КАДА ЈЕ БИО РАДИКАЛ:

Одговори
#4

И званично: Одлуке из Бриселског споразума неуставне

Објављивањем у Службеном гласнику РС одлуке Уставног суда о неуставности и незаконитости Уредбе Владе Србије којом су привременим приштинским институцијама уступљене копије земљишних књига са Косова и Метохије, и формално је тај акт (проистекао из Бриселског споразума) стављен ван снаге.
http://www.in4s.net/index.php/zvanicno-o...neustavne/

Ко ће сада да одговара за кршење Устава и да ли ће, и како, одлука Уставног Суда бити примењена!?
Одговори
#5

,,Кад неправда постане закон, отпор је твоја дужност“
Одговори
#6

VUČIĆEVE TURISTIČKE DESTINACIJE: VUKOVAR, SREBRENICA, HAG…

http://predragpopovic.wordpress.com/2014...enica-hag/
Одговори
#7

[Слика: 1402498714655.png]
Одговори
#8

(08-08-2014, 03:07 PM)Владимир Петровић Пише:  ,,Кад неправда постане закон, отпор је твоја дужност“

Откад си ти постао Радовац? Креза

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#9

(09-08-2014, 02:37 PM)Громовник Пише:  
(08-08-2014, 03:07 PM)Владимир Петровић Пише:  ,,Кад неправда постане закон, отпор је твоја дужност“

Откад си ти постао Радовац? Креза

Никада нисам постао "Радовац", присталица сам уставне, парламентарне Монархије, а иначе сам Мераклија.Баја
Одговори
#10

То је њихова "крилатица", зато те питам... Јок

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#11

Нисам то знао, иначе је прикладна за ову ситуацију...
Одговори
#12

DRŽAVA SVOJE ENERGETSKE POTENCIJALE PRODAJE STRANCIMA, A NAPREDNJACI OD SRBIJE PRAVE KOLONIJU!

Narednih nedelja, naprednjačka vlast planira da otuđi imovinu u državnom posedu, vrednu više stotina miliona evra, i to za samo desetinu te svote. Planirano je, naime, da državna imovina ne bude prodata privatnim investitorima, već drugim državama! Tako će otići strateški resursi, kao što su, na primer, telekomunikacije. Na taj način će srpskom privredom ubuduće upravljati komesari stranih vlada, a Srbi će biti samo jeftina radna snaga i ovce za šišanje kojima će uzimati i poslednju paru da bi se u drugim državama čuvao socijalni mir. Nemačka i Austrija imaju najviše šansi da ponovo postanu srpski tutori i eksploatatori. Da li je to ono što je Aleksandar Vučić nedavno obećao u Berlinu?
[Слика: dojcetelekom1aaa_thumb.jpg?w=587&h=416]

http://getosrbija.wordpress.com/2014/08/...-koloniju/
Одговори
#13

Na nišanu

Uspenje i sunovrat Srpske napredne stranke: sujetni Vođa, stranački preletači i demokratska pljačka

Zahvati, pa vladaj


U atmosferi potpunog beznađa, Srbija je dočekala vest da će plate i penzije biti smanjene za trideset odsto. U senci ovog događaja, evro je poskupeo na 116 dinara, cene hrane i goriva takođe. Fantomska pojava bivših ministara Demokratske stranke koje je Aleksandar Vučić sačuvao od procesuiranja za najveće pljačke u istoriji Srbije, danas opet haraju, deleći savete i lekcije. Na okupu su Aleksandar Vlahović, Kori Udovički, Mlađan Dinkić i mnogi drugi koji su već Srbiju odveli u propast. Njihov novi šef, Aleksandar Vučić, pretvorio je Srpsku naprednu stranku u kantu za đubre. U nju su stali svi. I stari ministri i novi prebezi. SNS je pred pucanjem. Naduvena od bolesti i prevelikog broja članova.

Nikola Vlahović

Опширније на нет адреси:
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/i...=316&cl=05
Одговори
#14

ВУЧИЋЕВА КВАДРАТУРА КРУГА
http://www.srpskikulturniklub.com/vucic-sankcije-putin
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним