Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

Кидање
Одговори

Бајден стигао у Кијев.

Видех са иностраног портала.

Требало би и наши да пренесу.
Одговори

А кинески министар у посети Москви.
Одговори

(19-02-2023, 06:35 PM)Београђанин Пише:  Кидање

Пошто је Београџанину ово смешно.

Да му објаснимо.

Русија није поражена сад у Украјини, Русија је поражена 2014 када је почео рат. Када су им спалили људе у позоришту у Одеси Када су касније редом убијани Гиви, Моторола и остали из ДНР и ЛНР.

Нормално Русија ку*ем није мрднула зато што је, шта? Гледала свој економски интерес. Да прођу олимпијске игре, светско првенство у фудбалу итд. И док се пикала лопта по Москви и скакали ски скокови по Сочију дотле су проруси гинули у ДНР и ЛНР. Путину је пуцала она ствар за неке прорусе у Украјини као и Милошевићу за Србе у Крајини које није знао како да их ували Туђману или данас Вучићу који хоће Куртију да утрампи Србе за ЗСО...

Наравно као и сваки губитник ко Милошевић, Путин проглашава  и припаја све 4 области Русији. Донбас, Луганск, Херсон и Запорожје...( Ако се не варам)

Да буде циркус већи, нити једна та територија није 100% под Русима. 

Значи, Путин је припојио територије које нису под његовом ингеренцијом..

Знаш кад ће Руси да заузму те четири територије оваквим начином ратовања? Паааа за једно, боже помози 10 година.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(20-02-2023, 02:03 PM)Mekenzi Пише:  
(19-02-2023, 06:35 PM)Београђанин Пише:  Кидање

Пошто је Београџанину ово смешно.

Да му објаснимо.

Русија није поражена сад у Украјини, Русија је поражена 2014 када је почео рат. Када су им спалили људе у позоришту у Одеси Када су касније редом убијани Гиви, Моторола и остали из ДНР и ЛНР.

Mekenzi затвори прозор на глави...због лупетања. По западном обрасцу (који следиш као слепац) приписујеш терор над својим становништвом украјинске банде која је извршила државни удар, Русији.

Те људе у Одеси је спаљивала украјинска банда која је извршила државни удар (морам да ти поновим да утувиш јер овде, на форуму, не умем да цртам...па бих ти нацртао). Значи, украјинска власт је спаљивала и терорисала своје грађане.

(20-02-2023, 02:03 PM)Mekenzi Пише:  Нормално Русија ку*ем није мрднула зато што је, шта? Гледала свој економски интерес.

Ако се тако гледа (на економски интерес) онда треба да знаш да су поводом тога вршене припреме управо на економском пољу јер се спремао сукоб. Русија није економски пропала у кратком року (како је запад предвиђао) и могли би да је угрозе слични теби који делују на западно apporte (апорт). На срећу Русије, многи такви су „дали ветар табанима“ па дошли и код нас (нажалост јер такви нам не требају).

Опет трубиш причу о Милошевићу (са лошим поређењем) јер Милошевић је саучесник и губитник у смислу да је учествовао у несрећи код нас, па постао неугодан сведок...којег је требало убити. И пусти Милошевића – оне је дуже време мртав, али ти нису јавили.

(20-02-2023, 02:03 PM)Mekenzi Пише:  Путину је пуцала она ствар за неке прорусе у Украјини као и Милошевићу за Србе у Крајини које није знао како да их ували Туђману или данас Вучићу који хоће Куртију да утрампи Србе за ЗСО...

Није Милошевић хтео да ували Србе Туђману, него да их ували нама овде. Тиме се појачава комунистичка свест у Србији јер су они у огромној већини били „верници“ Слободана Милошевића (читај КПЈ). Знам шта су ми познаници из книнске Крајине говорили у мојој кући, када су истерани оданде и са којом мржњом...не према Туђаману, него према нама овде, а дошли овде да живе (синови им студирала већ у Новом Саду док су „њихови“ јурили овде омладину да ратује тамо, за њихов интерес).

Нешто ми се јавља да су и ови из Украјине (који би требали да су за Русију) преумљени па ће у наци дивизије и на Русе.

ПС

Ово што сам написао је све под условом да сукоб није договорен „негде на врху“ и да је општи циљ да се поново заврти рулет (односно осиромаше грађани у целом свету...и онда опет шљакање, али за "нешто" ситније новце...и тржиште које ће оживети, а све у корист најбогатијих).
Одговори

Крајишници нису хтели да се боре, него су хтели да Милошевић шаље младиће из Србије да гину за њих....
Одговори

(20-02-2023, 09:46 PM)Filip88 Пише:  Крајишници нису хтели да се боре, него су хтели да Милошевић шаље младиће из Србије да гину за њих....

А ко се борио 4 године у Крајини док нисмо издани и продани од свих ако нисмо ми?

Ево конкретно мој отац је био од 21. септембра 1991. године па до краја ратишту. И то врло добро памтим кад је добио позив из војног одсека на Малу Госпојину да се одмах јави, као да сад гледам. Баба само што не плаче и каже сачекај, немој први ићи, памтим ја прошли рат, они који су први отишли, на крају су изиграни од свих. Тад ми није било јасно, био сам мали, али сад сам сигуран да је мислила на четнике. А ћале каже идем, нико се мој није крио па нећу ни ја и одлази на ратиште. На крају смо се са ћалетом састали код Босанског Петровца, ми у колони, он са ратишта.
Одговори

Aваксу ћу одговорити кад нађем више времена...

Него, 
Колико ће трајати рат?

Ако не дође до неког мировниг споразума овај рат ће трајати 10 година можда и 20 година.

Руси за годину дана реално ништа нису освојили од Мариупоља до данас сем Соледара ништа друго.

Не могу да освоје Макејевку и Авдејевку, јако се муче и пуно страдају...

Славјанск, Курпјанск и Херсон као и област Запорожја остаће недосањани сан Путина..

Пола године се муче да затворе и ослободе Бахмут...

Ако узмемо да су велики градови под Укрима права војна утврђења накрцана гомилом војника и наоружањима свих могућих калибара од тешке артиљерије до обичних пушака. За такве офанзиве ће требати стотоне хиљада војника и вишегодишња борба а ја неверујем да су Руси спремни на такве ратове. Славјанск је војно утврђење са 30-80 хиљада Укро војника... То да се освојиии јакоо тешко..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(20-02-2023, 10:44 PM)Mekenzi Пише:  Aваксу ћу одговорити кад нађем више времена...

Немој 'леба ти Кидање . Знам да ћеш писати исто што и увек пишеш и нећу то ни читати. А овде и није тема да се о томе расправља. Моје спомињање Милошевића је одговор на твоје лупетање и поређење Путина и Милошевића.

Исто није за ову тему али неке ствари не треба прескочити:

(20-02-2023, 09:46 PM)Filip88 Пише:  Крајишници нису хтели да се боре, него су хтели да Милошевић шаље младиће из Србије да гину за њих....

Пре него што пошаљете поруку, размислите колико је паметно то што сте написали (односно, колико није паметно).

(20-02-2023, 10:09 PM)Почетник Пише:  А ко се борио 4 године у Крајини док нисмо издани и продани од свих ако нисмо ми?

Нешто више од месец дана од момента када су усташе и НАТО протерали Србе из Крајине, сећам се једног младог подофицира из Крајине који је дошао у кратку посету својима (дан или два) у Нову Пазову. У Ластином аутобусу је говорио, скоро сам са собом јер је био под гасом. Није се обраћао народу около него се све односило на издају овдашње власти.

Показивао је плави коверат који иначе није смео отварати (иако су га многи отворили) и ту је било наређење о повлачењу војске из Крајине (наређење добијено скоро два месеца пре напада усташа). Свакако да је било очекивано да и народ крене за њима.

Крај ОТ...

ПС

За крај рата у Украјини (и стање на фронту) имамо стручњака Mekenzi-ја па нема шта да бринемо Кидање .
Одговори

Вукадиновић:

"...Елем, Путин није умро, Русија се није распала у унутрашњим сукобима, а њена војска није остала без муниције и хране – као што су самоуверено  прогнозирали безборојни „експерти“ по западним и српским медијима и друштвеним мрежама.

Али није било ништа од безброј пута најављиваних руских „одлучујућих офанзива“ и „котлова“. Напротив. Било је неколико више него болних удараца, попут потапања „Москве“, командног брода руске Црноморске флоте, или подоста хаотичних „тактичких повлачења“ из Кијевске и Харковске области (па, и Херсона)..."

http://www.nspm.rs/kolumne-djordja-vukad...-isti.html
Одговори

Вукадиновић овде греши. Повлачење из Кијева и Херсона је било готово беспрекорно извршено. Далеко од тога да је било "хаотично". Што се тиче Харкова, Украјинци су имали много више губитака него Руси. Суштински скроман успех. Даглас Мекгрегор је говорио о томе.
Одговори

(22-02-2023, 10:48 AM)Београђанин Пише:  Вукадиновић овде греши. Повлачење из Кијева и Херсона је било готово беспрекорно извршено. Далеко од тога да је било "хаотично". Што се тиче Харкова, Украјинци су имали много више губитака него Руси. Суштински скроман успех. Даглас Мекгрегор је говорио о томе.

Тачно, мада је бих пре рекао да је у питању то што ће поновно ослобађање тих територија Русе коштати и у људству, и у техници, и у наравно времену. Просто јер су дозволили Укрима да се ту поново укопају и утврде. А напуштање тертиторија генерално ретко када позитивно утиче на војску.
Одговори

Сасвим исто као што су се наслови на насловним страницама најпознатијих новина, главне вести Дневника у 15х на Радио Београду (најважније информативне емисије у држави, према којој су се управљали сви новинари информативе у земљи) и Дневника ТВ Београд, доцније РТС у 19-30х, и данас се наставља уређивање главних вести у неком неидентификованом центру, попут тадашњег Градског секретаријата СКС Београд.
Најбољи пример за то можемо видети у данашњој анализи у Дневнику РТС поводом годину дана рата у Украјини. Све врви од негативних епитета на рачун Русије, а промешан са наизглед неутралном али отвореном подршком Украјини.
Посебно сам чекао део где ће рећи број погинулих на обе стране, јер је то кључни део извештаја, који су они дуго пеглали док су се одлучили који број да саопште - онда је уследио број који је саопштила украјинска страна и то под директном контролом западњака. То знамо ми који пратимо разне изворе, али не знају обични грађани, а РТС не саопштава извор ових информација :
"Са украјинске стране погинуло је 42 хиљаде војника, и 38 хиљада добровољаца. Руси су имали преко 100 хиљада губитака."
Мислим да није потребан коментар после оваквог извештаја. Нагласити само да број погинулих украјинских војника само из Дњепропетровске области давно прешао 17 хиљада, а с обзиром да постоје још 23 приближно једнаке области са којих Украјина мобилише људство за војску, не треба бити превише промућуран да се схвати колико је Украјинаца погинуло у униформи украјинске војске. Што се тиче Руса, у овом тренутку је апсолутна спекулација поменути било који број погинулих, зато што Руси имају читав државни и војни систем који онемогућава да се тај број пронађе. Али, очигледно је да је највећи број погинулих међу Русима они који припадају специјализованим и посебним јединицама попут Вагнера, Козачког пука, Ахмата, десантноспецијалних јединица и маринаца и сличних, јер они највише учествују у офанзивним активностима.
Са друге стране, Руси доминирају у артиљерији, ракетној и ваздушној војној активности што односи огроман број украјинских војника не само на фронту, него и у позадини.
Једном речју, РТС је по ко зна који пут показао каква је срамота за новинарску професију.
Одговори

Недавно сам случајно закачио Дневник РТС-а кад сам био код мојих, а иначе не гледам ТВ генерално. Потрефило се да буде прилог баш о Украјини. Морао сам да погледам у екран да проверим да није у питању ХРТ. Тако ми је деловало.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 13 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним